Перничанин влачи куче с колата си

Бездомно куче

Пореден случай на гавра с животно потресе жителите на Петрич. Безпомощно куче бе вързано за лека кола и влачено по пътя от коравосърдечен перничанин. За щастие грозната сцена била забелязана от съвестни граждани, които моментално се намесили и прекратили безумието на мъжа.

Неприятната случка станала в нощта на 26-ти юли (неделя) на пътя между село Мешица и Перник.

Прибирайки се от село Мещица в посока Перник, видяхме кола, която влачеше завързано със сезал куче след себе си! Реагирахме на момента аз и мъжът ми - спряхме въпросния човек, който беше озадачен защо го спираме. Той и жената с него бяха видимо пияни и неадекватни. И през цялото време ни повтаряха да се успокоим, разказва свидетелка, цитирана от ГосподариКом.

След намесата на очевидците, мъжът, който влачел песа, го отвързал. Раненото куче било откарано веднага при ветеринарен лекар. Д-р Рени Величкова, без да се колебае, се заела с лечението на палето. Оказало се, че предните лапи на животното са изтрити от влаченето с автомобила, но въпреки това животът на кучето не е в опасност и сега то се възстановява от травмата.

Д-р Величкова вече е сигнализирала в полицията за случая и е съобщила номера на автомобила. Хората, които са го намерили, споделят, че кучето ще бъде настанено в приемен дом за няколко дни, докато напълно се възстанови. То е наречено Лъки, защото е извадило късмета да бъде открито от добросъвестни хора, малко преди да загине на пътя.

Сега перничани се надяват хората, позволили си да малтретират животното по този жесток начин, да си получат заслуженото. Припомняме, че проявата на жестокост към гръбначно животно е престъпление и като такова подлежи на строго наказание.

Към сегашния момент вече има пусната жалба в полицията. Има достатъчно свидетели на случилото се, които да дадат показания. Ветеринарният лекар, погрижил се за кучето, също е насреща. Хората се надяват този случай да бъде взет под внимание и най-сетне да стане ясно, че хората не могат да правят каквото си поискат с беззащитни кучета.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати