Кокошки-камикадзета е новото оръжие на джихадистите

27.07.2015
Кокошки

Кокошки-камикадзета са най-новите оръжия на джихадистите от Ислямска държава, пишат вестниците във Великобритания. В интернет има много снимки на така наречените кокошки-самоубийци, за които се твърди, че се използват като взривни устройства. От екстремистката групировка ги използвали, за да взривяват вражеските лагери, пишат още британските издания.

Членовете на групировката, които действат край град Фалуджа, връзвали взривни устройства на кокошките, като ги закрепяли с помощта на колани. След това пернатите били пускани в посока на вражеските лагери и в последствие, когато влязат в обхвата на нападението, птиците били взривявани с дистанционно управление. Някои британски експерти дори твърдят, че тази тенденция означава, че оръжията на групировката намаляват.

Във Великобритания пък използвали пернатите животни да помагат на депресирани пенсионери, писа наскоро Телеграф. Проектът се нарича HenPower – давали на възрастните самотници по една кокошка, за която да се грижат. Оказва се, че това влияе много добре на психическото здраве на възрастните хора.

Кметът на Лондон Борис Джонсън обяснява, че властите искат да подобрят живота на самотниците. Създателите на този проект са категорични, че ползата от него е огромна – по този начин възрастните хора са ангажирани и се чувстват полезни.

Друг куриозен случай също смая общността скоро – катеричка се напи с бира и изпочупи бар. Става дума за заведението Honeybourne Railway, което е в Уорчестършир. Секретарят на заведението отива да отвори вратите на бара и вижда, че всичко в заведението е залято с бира, навсякъде се търкаляли изпочупени чаши, както и бутилки от бира.

Смаяният Сам Боултър се оглеждал плахо в заведението и се чудел какво се е случило и в този момент от един плик с чипс изскочила малката пакостница. Катеричката била напълно пияна, твърди Боултър. Той споделя, че това е първият път, когато вижда пред себе си пияна катерица и не може да си обясни по какъв начин малкото животинче е успяло да се намъкне в заведението.

62-годишният Сам заедно с още двама клиенти гонил игривата катерица около един час, а след като успели да я хванат, британците пуснали животното в гората. Според последвалите изчисления щетите в клуб Honeybourne Railway възлизат на около 470 паунда.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати