miau.bg»Статии»Живини»Японци правят PR на хлебарките

Японци правят PR на хлебарките

Хлебарки
Прибираща се каишка за кучета 6в1-20%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Хлебарките със сигурност са едни от най-мразените насекоми. Японците, обаче са приели това като предизвикателство и са решили да подобрят имиджа на тези твари. Идеята им е да организират изложба за хлебарки, в която смятат да изложат повече от четири хиляди вида насекоми. Това ще се случи в зоологическа градина, а организаторите са убедени, че нестандартната им идея ще придобие сериозен успех сред посетителите на зоокъта.

Макар че са недолюбвани, хлебарките имат съществена роля в хранителната верига – те ядат мъртви растения и гниещи трупове, отбелязват организаторите. Тези насекоми са забележителни със своята устойчивост – могат да оцелеят във всякакви условия и навсякъде, но най-често са срещани в не особено поддържани кътчета на кухнята.

Изложбата ще представи и няколко атракции, в които ще участват хлебарки. Едната е състезание, в което буболечките ще бъдат сложени на пет различни писти, и ще се види коя от тях ще достигне първа финала. Гостите на изложбата ще могат да видят различни видове от неприятните насекоми – от съскащи до такива, които имат дължина повече от седем сантиметра.

Истинският кошмар за много домакини се оказва привлекателен и за един китаец, който решава да отглежда хлебарките в дома си. Господин Уанг споделя, че във фермата си има повече от милион от тези насекоми и макар че за повечето хора тази гледка е кошмар, собственикът споделя, че чувства гадинките доста близки. Вероятната причина за привързаността му към буболечките са добрите доходи, които му носят.

От фармацевтичните компании се надпреварват да купуват буболечките, защото стритите насекоми се влагали в някакво лекарство, което се изписва при болки в стомаха, сърцето и бъбреците.

Едва ли има човек, който да не се отвращава от вида на хлебарка. Основната причина за това е, че буболечките са всеядни и най-често ги срещаме в кухнята, където оцеляват, хранейки се с остатъците от храната. Тези насекоми могат да пренесат повече от 30 болести, посочват различни специалисти, които са изследвали неприятните буболечки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати