Жестоката съдба на кучетата в Габровска област

Бездомни кучета

На невиждана жестокост стават жертви през последните години кучетата в Габровска област. Мъртво пале е било открито наскоро на улица Стефан Стамболов в Дряново. Според специалистите е твърде възможно четириногото да е било отровено, пише ДарикнюзБг.

Намереният труп е бил изпратен във ветеринарната клиника в Габрово, за да може мистерията покрай мъртвото куче да бъде разгадана. От мястото, където е намерено животното, полицаите са иззели и улики. По случая е образувано и досъдебно производство в РУ Дряново.

В края на миналата година още две кучета в Габровска област стана жертва на недобросъвестни хора. Палетата бяха застреляни в двор на къща в габровското село Борики.

По-рано пък три кучета починаха при особено съмнителни обстоятелства в приюта за кучета в Габрово. Служители на институцията се самопоканиха в селска къща и без знанието на стопаните и изведоха от там възрастно куче и неговите две малки кученца.

Странното в случая беше, че когато собствениците на животните се опитаха да ги приберат, след дълго увъртане от приюта обясниха, че майката се е обесила, а малките палета били болни, поради което взели решение да ги умъртвят.

Преди пет години отново в Дряново се случи още една потресаваща трагедия с куче. Палето Мими беше садистично осакатено от неизвестен извършител. Извергът беше отрязал и четирите крака на злочестото животно. Случаят с осакатеното животно предизвика сериозни дебати, тъй като някои граждани предлагаха кучето да бъде евтанизирано, за да не се мъчи повече.

Въпреки това русенска адвокатка от сдружение за защита на животните приюти бедната Мими в дома си и се погрижи да бъдат събрани дарения, с които лечението на кучето да се осъществи.

По-късно Мими замина за Германия, където за нея започна да полага грижи Ева Линкогел. Специалисти стартираха лечението на кучето в клиника и то се сдоби с протези. Малко по малко Мими се възстанови от преживяния ад и дори направи първите си стъпки. За жалост обаче кучето се разболя от рак и преди два месеца издъхна.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати