Мечка подгони младежи в Симитлийско

17.07.2015
Мечка подгони младежи в Симитлийско

Мечка изкара ангелите на младежи от село Долно Осеново, община Симитли миналата нощ. Животното взело страха на група момчетата, след като ги подгонило ненадейно в района на местността Байрамовата чешма.

Няколко приятели отишли в гората, за да хапнат сред природата и да се повеселят. Когато се стъмнило, отнякъде се появила мечка със своето малко. Момчетата силно се изненадали от присъствието на двете животни, а когато мечките се насочили към тях, младежите направо изтръпнали от ужас.

Те все пак успели да избягат навреме и се спасили от хищниците. По-късно за случилото се е подаден сигнал и в полицията, а органите на реда са направили оглед на местността.

За подобни случаи, и то не единични, разказват и тютюноберачи, работещи в района. Хората се заканват да зареждат тютюна, ако не бъдат взети някакви мерки. За инцидента вече е научил и кметът на село Долно Осеново, предава ИнфомрежаБг.

Той коментира, че не изключва възможността момчетата да са срещнали мечка наоколо, тъй като все пак населено място се разполага в планинска местност. Той обясни, че и друг път тукашни жители са споделяли за подобни срещи.

Но нека разследващите си свършат работата и едва тогава ще се преценява какви мерки да се вземат, заяви кметът на селцето.

Жителите на Долно Осеново не са единствените, които се оплакват от набезите на мечка. Наскоро населението на симитлийското село Полето също пропищя заради развихрила се наоколо мецана.

В края на месец май тази година стана ясно, че горското животно посегнало на пчелина на местен мъж, а по-късно нападнало и агнета. Кръвожадният хищник беше забелязан от ловци, докато се изгубвал в храсталаците и си проправял път към гората.

Жителите на село Полето разказаха, че мечката редовно посещава населеното място и върши пакости. Те предположиха, че щом е нападнала агнета, значи е стръвница и съществува риск да се нахвърли и на човек.

За да се предпазят от набезите на животното, хората са изкарали кучетата си навън и разчитат те да алармират при приближаването на горския звяр.

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати