miau.bg»Статии»Живини»Кралица Елизабет Втора се отказа от коргитата

Кралица Елизабет Втора се отказа от коргитата

Корги

Късокраките кученца от породата корги са една от големите слабости на британската кралица Елизабет Втора. След като е била собственик на повече от тридесет такива четириноги обаче, кралицата е решила да преустанови развъждането им.

Ето защо в момента тя се грижи само за две коргита. Това стана ясно от изявление на нейния съветник Монти Робъртс, което беше цитирано от списание Венети Феър.

Тя не искаше да остави нито едно корги (след като почине), заяви Робъртс пред медиите.

Корги и по-точно уелското корги пембрук представлява порода, причисляваща се към групата на овчарските кучета. Породата е селектирана още през десети век и още оттогава се използва за регулирането на стадата с крави, овце, бикове и коне.

Въпреки несъразмерното си тяло тези очарователни късокраки палета имат здрава и добре развита мускулатура. Високи са към 25-30 сантиметра и тежат около 10-15 килограма. Характерна за породата е главата, напомняща тази на лисица и рижавото обагряне. Космената покривка е мека, къса, лъскава и гъста.

Уелските коргита пембрук са отлични работни кучета, тъй като се поддават лесно на обучение и са съвестни пазачи. Въпреки това те са много дружелюбни, весели и игриви. Това спомага по-късно те да се превърнат в идеалните кучета компаньони, подходящи за приятели дори и на по-малки деца. Породата става световно популярна, след като кралица Елизабет Втора я обявява за неин фаворит.

Елизабет ll

Коргитата се превръщат в любима порода на британската монархия през тридесетте години на миналия век. Нейно Кралско Величество отглежда палета от същата разновидност от много години. Всъщност първите си коргита Елизабет Втора взима още в детска възраст. Първото четириного приятелче на кралицата се казва Дуки.

Кралицата не просто е почитател на тази порода, а направо я обожава. Самата тя лично разхожда и храни своите късокраки питомци всеки ден. Поради напредналата си възраст към днешна дата Нейно Кралско Величество полага грижи само за две пленителни коргита. Чаровниците се казват Уилоу и Холи и са на повече от десет години.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати