miau.bg»Статии»Живини»Раздават контрацептиви на гълъбите в Испания

Раздават контрацептиви на гълъбите в Испания

Гълъби

Нетрадиционна акция стартира в испанския град Бадия дел Вайес, намиращ се недалеч от Барселона. Местната управа реши, че трябва да предложи на гълъбите зърна с контрацептиви, за да понамали популацията им, която силно се разрасна в последно време.

Разбира се, действията на управата не са никак случайни. Гълъбите толкова се размножили, че започнали да пречат на туристите и да ги прогонват от населеното място, предава вестник Дейли мирър.

Гълъбите са моногамни животни и живеят по двойки в продължение на години. Женските в някои от двойките снасят само два пъти в годината, но при други, които живеят в благоприятни условия, каквито се наблюдават в град Бадия дел Вайес, размножаването се осъществява доста по-често. Истината е, че двойка от тези пернати може да се сдобие с почти петдесет малки гълъбчета за една година.

Ето защо гълъбите в тази част на Испания започнали да се превръщат в проблем. Броят на птиците дотолкова нараснал, че те започнали да се срещат дори и в най-затънтеното кътче на красивото испанско градче.

В началото те предизвиквали само положителни емоции у туристите, които с умиление се радвали на животинките, но много скоро присъствието на птиците започнало леко да притеснява чуждоземците, дошли на екскурзия и дори да ги дразни.

Гълъб

В крайна сметка властите стигнали до извода, че хвъркащите навсякъде гълъби отнемат от обаянието на града и прогонват туристите, ето защо решили да вземат мерки по въпроса.

Те дълго размишлявали какво да предприемат, за да се справят с разрастващото се гълъбово царство и накрая решението се появило. Управата решила зърната, с които се пълнят хранилките на птиците по площадите, да се третират със специално вещество.

Въпросният медикамент се нарича Nicarbazin и действа като противозачатъчно средство на пернатите. Местните управници се надяват, че благодарение на него популацията на гълъбите в града ще намалее с осемдесет процента в следващите пет години и туристите отново ще изпитат желание да посетят това райско кътче от Испания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати