Кралски пингвин има фобия от вода

Пингвини

Кралските пингвини представляват вид нелетящи птици, които достигат височина от 80-90 сантиметра и тегло от 12-15 килограма. Те обитават северните предели на Антарктида и други места с подобен климат. Хранят се основно с дребни риби, ракообразни и калмари.

За да се сдобият с храната си, на пингвините им се налага не просто да умеят да плуват, а дори и да се гмуркат. Това умение е овладяно до съвършенството от всички представители на вида с изключение на един единствен - кралският пингвин Шарлот, който панически се страхува от водата и не може нито да се гмурка, нито да плува, предава Дейли мейл.

Шарлот се е излюпила в зоопарк в Обединеното кралство и от самата си поява на бял свят контактува с хора, които се грижат за нея. Може би това е и причината нелетящата птица да не е успяла да овладее някои умения, типични за нейния род.

Независимо, че живее с други себеподобни, Шарлот отказва да влезе с тях в пингвинския басейн. Нейното поведение силно притеснило служителите в зоопарка и един от гледачите ѝ се заел с индивидуалното обучение на плахия млад пингвин.

Нещата започнали да стават още по-драматични, когато служителят Алистър Кийн опитал да доближи Шарлот до водата. Тя толкова се ужасила от намокрянето, че панически се опитала да се измъкне от ръцете на своя гледач. Тогава Алистър решил, че уроците не могат да бъдат сполучливи, ако самият той не влезе в басейна и без много да му мисли се потопил наред с останалите пингвини от колонията.

Мъжът се оборудвал с шнорхел и маска, за да покаже на Шарлот как да се гмурка, но когато трябвало и пингвинът да направи същото, той изпаднал в нервна криза и започнал да пляска, опитвайки се да се измъкне от водата.

Шарлот беше безкрайно ужасена от водата. Изглежда се страхува, че може да намокри перушината си. В естествената си среда малките пингвини се участ да плуват, гледайки своите родители. Ето защо аз в качеството си на неин приемен баща бях отговорен да я науча да плува, обяснява Алистър.

Той и колегите му не се предават и се надяват скоро уроците им да имат ефект върху младия пингвин, така че животното да заобича водата като останалите си събратя.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати