Сладоледът за кучета стана истински хит в Германия

13.07.2015
Сладолед за кучета

Лятото е сезон, в който всеки се опитва да намери спасение от жегите по един или друг начин. И докато ние хората можем да се разхладим, похапвайки сладолед, то милите ни кучета доскоро не можеха да се възползват от същия лукс.

Сега обаче това се променя. Песовете в Бремен също могат да похапнат сладолед и то такъв, който има вкус на наденички, информира ДПА.

Идеята за кучешкия десерт хрумнала на находчивия Леонардо Капарезе преди години. Още от 2009 година предприемачът предлага студени десерти за домашни любимци и то с вкус на пилешко и телешко месо.

Идеята за кучешкия сладолед се появила спонтанно. На Леонардо Капарезе започнало да му прави впечатление, че собствениците на палета често пъти взимат сладолед не само за себе си, но и за своя домашен любимец.

Както знаем обаче десертите, предназначени за хора, са опасни за кучетата, тъй като приемът на сладки изделия не води до отделянето на инсулин /вещество спомагащо за преработване на въглехидратите/. Освен това обикновените сладки изделия, най-вече тези, съдържащи шоколад, могат да развалят зъбите на кучето и да увредят сърцето, бъбреците и нервната система.

Ето защо предприемачът Капарезе решил да разработи рецепта за кучешки сладолед, който да не е опасен по никакъв начин за здравето на кутретата. След дълго проучване на съставките и експериментиране, най-сетне се появил и перфектният студен десерт за кучета, съдържащ само месо, мляко, моркови и вода.

Сладоледът за четириноги се приел добре както от стопаните на палета, така и от техните домашни питомци. Всъщност на някои от лакомниците десертът им се услажда толкова много, че го хапват наведнъж. Други пък изглежда искат да се насладят по-дълго на приятния му вкус и го ближат, точно като хора.

Към днешна дата сладоледът за кучета е истински хит и може да се намери почти в цяла Германия. Нестандартната, но пък много печеливша идея, допадна и на други производители на сладкото изкушение и сега и те се замислят да пуснат свои предложения на пазара, с които да зарадват четириногите приятели на човекa.

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати