Кучетата на шеф Михалчев изпълняват команди на японски

Акита

Освен с успешна кариера готвачът от Мастър Шеф Петър Михалчев може да се похвали и с невероятни домашни любимци. Михалчев е горд собственик на кучетата от порода акита. Популярният майстор-готвач два пъти годишни пътува до Япония, за да обмени опит. Докато е там обаче, за семейството и дома му се грижат очарователните Наруто и Ая.

Михалчев е почитател на японската порода. Двете палета на виртуозния кулинар са същата порода като прословутото куче Хачико, което остава в историята с това, че продължава да чака стопанина си на жп гарата в Шибуя девет години след неговата смърт. Именно за това породата се превръща в символ на верността.

За да се сдобие с акита, Михалчев се обажда на своя позната в Йоркшир, която е собственик на развъдник за такива кучета. И така преди три години готвачът и семейството му се превръщат в осиновители на малкия Наруто.

Това е името на опасното течение между двата японски острова Шикоку и Хоншу. Аз реших да се казва така, а и на него му отива, разказва кулинарният виртуоз пред 24часаБг.

Михалчев си спомня още, че когато Наруто е бил малко пале, никой не е искал да си играе с него и предполага, че това се дължи на породата му.

Порода Акита

Кучетата се делят на две – едните произлизат от вълка, а другите – от чакала. Акита са от вълка и затова на другите им миришат отблъскващо и го нападаха, смята майстор-готвачът.

За да не е самотно палето, Михалчев и близките му решават да си вземат още един представител на породата. Така преди година и половина семейството кани в дома си женската Ая.

Тя и Наруто посещават специализиран обучителен курс, който е от полза най-вече на стопанина им. Сега двете четириноги могат да изпълняват команди както на български, така и на японски. Михалчев споделя, че питомците му вече са овладели доста команди, но въпреки това той не злоупотребява с тях.

Майстор-готвачът разказва и за грижите, които двете палета изискват. През летните месеци те излизат на разходка два пъти дневно - сутрин и вечер, а през зимата - по три пъти. Освен това двамата палавници имат специален хранителен режим - ядат само веднъж на ден, но пък за сметка на това закуската им се състои от отбрани деликатеси, приготвени лично от техния собственик.

В менюто на двете кучета присъстват свински джолан, патешки крила с бульон и свински дроб. Други любими вкусотии, които Наруто и Ая обичат да похапват, са моркови, череши, кускус и зеленчуци. Единствените хранителни продукти, които са им забранени, са хлябът и картофите.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати