Глобиха жена от Търговище, хранила улични котки в блок

Котки

Жителка на Търговище ще бъде санкционирана заради това, че с действията си е допринесла за нарастването на популацията на улични котки.

Въпросната жена не се съобразила с решение на общото събрание на вход на жилищен блок в Търговище. Независимо от възраженията на своите съседи тя продължавала да храни безпризорни животни не само във входа, но и в мазите на блока.

Според общинската наредба глобата, която ще бъде наложена, ще е между двадесет и сто лева. Точният размер на сумата ще стане ясен, след като Наказателното постановление излезе.

Това не е първият случай у нас, в който хора, хранещи бездомни животни, биват глобени. Преди две години пенсионерка от морската столица беше санкционирана заради това, че дава храна на котки пред блока, в който живее.

Тогава служителите на община Варна съставиха акт на стойност от петдесет лева. Абсурдното в случая беше, че жената трябва да плати тази сума, при положение че месечната ѝ пенсия възлиза на едва 167 лева. Възрастната дама беше безкрайно притеснена, тъй не е била глобявана за нищо през целия си живот, а сега заради опита да нахрани няколко гладни душички се превърна в престъпник.

Пенсионерката, престъпила закона с действията си, живее в отдалечен район на морската столица. Именно там се случва и нейното провинение. Жената е санкционирана от общинските чиновници за това, че сипала малко гранули на няколко гладни котенца край блока.

Нейното наказание е по Наредбата за обществения ред, в която в член 22, ал. 5, пише: Забранено е предлагането и поставянето на храна и хранителни отпадъци на безстопанствени кучета и котки на обществени места, което води до създаването на хранителни навици, териториалност и увеличаване на популациите.

Тогава зам.-кметът на Варна по сигурността Тодор Иванов сподели, че от началото на 2013 година са съставени общо 5 акта за подобно нарушение на обществения ред. В дъното на наказанието стои желанието да се намали популацията на безстопанствените животни. Именно и за това е глобена възрастната жена. Едва ли обаче приложеното наказание е единственият начин да се реши проблемът.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ваня
Ваня
13.09.2015 10:21
Идиотите бюрократи са неизтребими! на тях трябва да им се спре храната, че се размножават повече от плъхове и хлебарки!
3
0
Елена
Елена
16.07.2015 15:41
Това ме остави без думи ако наистина е така. Не разбирам - трябва да ги оставим да умират от глад по улиците и да гледаме случващото се с умиление ли....
Не разбирам защо трябва да се плаща глоба за това, че сърцето на някой е изпълнено с любов. Защото, убедена съм, тази жена едвали ги е хранила защото има толкова много излишна храна и предпочита да я изхвърли на улицата.
И за да нямат притеснения хората, които не могат да обичат нищо друго освен собствената си персона - какви са контра мерки са предложени.
12
0