miau.bg»Статии»Живини»Ранена катеричка сама потърси лекар

Ранена катеричка сама потърси лекар

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Катеричка
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Необичайно явление изненада жителите на община Сипоо, Южна Финландия, както и хора от цял свят. Болна катеричка реши сама да се погрижи за здравето си и изненадващо посети местна ветеринарна клиника, съобщават финландски медии, позовавайки се на разказа на ветеринаря Самули Хейсканен.

По думите на експерта по дребни животни пухкавото животинче само пристигнало в здравния център за домашни любимци. То се закрепило за панталона на лекаря, след което се намърдало в ръцете му.

Хейсканен разказва, че в този момент състоянието на малкото животинче наистина не изглеждащо цветущо. Специалистът веднага забелязал, че дребосъчето изглежда зле. След като установил, че от носа му тече кръв, той моментално предприел спешни мерки по спасяването му.

Хейсканен и колегите му дали на катеричката вода и я нахранили с ябълки, круши, ръжени сухари и овесени ядки. Те направили всичко възможно животното да се чувства комфортно и много скоро състоянието на мъника видимо се подобрило.

Сега катеричката изглежда много по-добре и сякаш се усмихва, разказва развълнуваният Самули Хейсканен, който още не може да повярва какво се е случило в клиниката му.

Причината на кръвотечението на животинчето не е била установена, но според Хейсканен и колегите му то се дължи на падането на катеричката от някое дърво. Но независимо от предполагаемия инцидент и нараняването си рунтавелката вече е добре и това е най-важното.

Самули Хейсканен не могъл да не се похвали със случващото се пред приятели и познати и публикувал снимка на оздравялото животинче в интернет. Потребителите на социалните мрежи също били възхитени от станалото и залели снимката с положителни коментари. Само за ден фотосът е харесан от над дванадесет хиляди души.

Според специалиста по дребни животни Самули Хейсканен катериците, както и другите диви животни, по принцип не трябва да бъдат пипани от хора. В този случай обаче той оправдава постъпката си, тъй като пухкавият дребосък сам е помолил за помощ, пристигайки в клиниката и привличайки вниманието на Хейсканен и колегите му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати