Питбул нахапа 7-годишно момче в София

08.07.2015
Питбул нахапа 7-годишно момче в София

Агресивен питбул се е нахвърлил на дете в София. 7-годишното момче е било нахапано по ръката и крака.

Неприятният инцидент се е случил преди две вечери в двора на 102-о училище в квартал Надежда 4. Детето и семейството се прибирали към дома си, а пътят им минавал през двора на училището. В този момент към тях изненадващо се насочило куче, което се движело съвсем свободно без намордник.

Собственичката на питбула пробвала да го озапти, но опитите ѝ претърпели неуспех. Животното успяло да докопа детето и се нахвърлило върху него. В този момент на помощ се притекъл и млад мъж, който минавал с колата си покрай мястото на инцидента.

Той успял да отблъсне звяра, но също получил рани. Мъжът е нахапан по ръката, а детето е с ранени крак и ръка. Двамата пострадали са отведени в Пирогов. В момента здравословното им състояние е добро и те не са с опасност за живота.

Родителите на 7-годишното момче са възмутени от случилото се и възнамеряват да потърсят отговорност от стопаните на разбеснелия се питбул.

Припомняме, че това е вторият случай с нападение на питбул само за няколко дни. Наскоро 40-годишен мъж от Брацигово беше нападнат от питбул. Вследствие на инцидента мъжът трябваше да претърпи 2-часова операция, след което получи тридесет и два шева на лицето.

Стопаните на опасния пес узнаха за случката, чак когато потърпевшият мъж потърси отговорност от тях. Те заявиха, че домашният им любимец не е агресивен и не доумяват как е станал инцидентът.

Предположиха, че той може да е бил провокиран по някакъв начин и да се е опитал да защити територията си. Нападението на кучето силно притесни хората в Брацигово и те решиха да организират подписка за извеждането на кръвожадния звяр извън града.

Притеснението на хората се дължи не само на нападението срещу 40-годишния човек. Оказва се, че същото куче многократно е плашело и притеснявало жителите на курортния град. Преди време питбулът нападнал и жена. Тя обаче не подала официално оплакване срещу собствениците на песа в полицията и случаят бил потулен.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Боб
Боб
09.07.2015 19:06
Абе ако пиян Врачанин мое да претрепа вълк с голи ръце и да изгуби само 2-3 пръста,няма какво да се вайкате за някакви питбули.
1
0
Стела
Стела
08.07.2015 15:49
Собственичката на животното е виновна и трябва да си понесе наказанието с цялата строгост на закона. Аз също имам питбулка, но никога не я разхождам без надзор. Винаги е на каишка изкъсо до мен. Децата в града ни я познават и я обичат. Искат да я галят, но никога не им разрешавам да правят това отред пред муцуната й. Давам им да я галят по гърба, като съответно държа кучето плътно до мен, за да не се случи инцидент. Това е опасна порода и трябва да си осторожен. Не мога да си обясня поведението на този тип собственици. Това, че кучето се държи добре с тях, съвсем не означава, че поведението му спрямо околните ще е същото. Кучето не е виновно, виновна е собственичката!
2
0