Смолян си има приют за бездомни рибки

Рибки
Козметична Чанта за Пътуване-14%
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
16.00 лв.
Виж ››

С необичайна придобивка се сдоби Смолян. От известно време в града функционира приют за бездомни рибки.

Центърът, който събира безпризорни водни обитатели, е собственост на д-р Димитър Пампоров и по думите му е единствен по рода си в България. Приютът функционира вече втори месец, като с дейността си досега е бил полезен на десетки жители на Смолян.

Своеобразното сиропиталище за бездомни рибки може да бъде открито в Зооветеринарния център, разположен в централните части на областния град. За целите на приюта е пригоден специален 300-литров аквариум. В съда се пускат всички рибоци, за които повече няма място в жилищата на хората. Те обаче не се продават на посетителите на центъра. За тях полага грижи собственика на специализираното заведение.

Д-р Пампоров обяснява, че тези рибки не влизат в контакт с останалите водни обитатели, тъй като са под карантина. В същото време експертът не спира да обгрижва животните и прави всичко възможно те да се чувстват добре.

Сигурно се питате как изобщо на някого му е хрумнала идеята за подобно местенце? Д-р Пампоров споделя, че хрумването се родило преди време, след като попаднал на стопани, захвърлящи декоративните си рибки.

Това се случва доста често, след като омръзнат на децата, родители им се чудят какво да ги правят, разказва ветеринарният специалист пред ДарикнюзБг.

По думите му в повечето случаи рибките биват изхвърлени в тоалетната. Точно тази постъпка на хората станала причина той да пожелае да отвори Приют за бездомни рибки, за да може рибките да доизживеят живота си в нормални условия.

Амбициозните планове на д-р Пампоров обаче не приключат с необичайния приют. Сега ветеринарният специалист планира да създаде и хотел за домашни любимци. В момента той не разполага с необходимото пространство, но вече е направил нужните стъпки, за да задвижи въпроса.

След като се сдобие с по-голямо помещение, проектът му ще стартира. Така стопаните на котки и кучета ще могат спокойно да оставят питомците си в хотела, докато се наслаждават на почивката си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати