Чудовищна есетра уби 5-годишно дете

05.07.2015
Голяма Есетра

Петгодишно дете станало жертва за огромна есетра. Момченцето загинало, след като гигантската риба се хвърлила в лодката, където се намирало детето. След като есетрата ударила малчугана, той издъхнал, съобщава Асошиейтед прес.

Трагичният инцидент станал в щата Флорида, докато момчето плавало със семейството си по река Суони. Майката на 4-годишното момче и неговият 9-годишен брат също се оказали с наранявания след атаката на рибата. И двамата са транспортирани до болница, но за момента не е ясно какво е тяхното здравословно състояние.

За жалост, това не е първият случай за тази година, при който есетра се нахвърля на хора. По-рано пострадаха още двама души, след като риби от вида ги атакуваха ненадейно. Пораженията, нанесени от рибите, не са никак изненадващи, имайки предвид внушителните размери и силата на тези животни.

Някои представители на семейство Есетрови се отличават с по-скромни размери, но при по-големите дължината може да надмине два метра, а теглото им да надхвърли деветдесет килограма.

Друга особеност на тези животни е, че могат да скачат на височина от два метра, което ги прави доста опасни за хората, които се движат в нестабилни плавателни съдове във водните басейни.

Есетрите имат вретеновидно тяло, покрито с рогови образувания, които се отличават с различна форма и големина. При тези риби интересното е, че имат вътрешен скелет, изграден от хрущял. Друга особеност на този вид риби е, че са снабдени с четири израстъка под формата на мустачета, които им служат като осезателни органи.

Есетрите са преходни видове и в по-голямата част от живота си мигрират от солени води в сладки и обратното. Срещат се във водите на Северна Америка, Европа и Азия. Срещат се в Атлантическия океан, реките Мисури и Мисисипи, Черно море, Каспийско море, реките Дунав, Днепър, Волга и много други.

Есетровите риби се явяват едни от най-древните гръбначни животни. Намерени са техни останки, за които се предполага, че датират отпреди двеста милиона години, което означава, че есетри е имало и по времето на динозаврите.

4.3
Общо 3 гласували
5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати