Писани от няколко страни ще мерят чар в Албена

Бенгалска Котка

Очарователни и грациозни писани ще мерят сили на XV и XVI Международна лицензирана изложба на котки, която ще се състои след седмица в Албена.

Организатор на мероприятието е Съюзът на Фелинолозите в България, който съдейства за откриването на подходящи партньори за любимите питомци на своите членове на базата на генетични данни. Заедно с котешкото ревю публиката ще може да се наслади и на музикални и танцови изпълнения на малчугани.

Вече са се регистрирали около 180 пухкави състезатели, като някои от тях дори са от Румъния, Турция, Гърция, Украйна и Русия. Журито в изложбата също ще бъде международно.

Чарът и поведението на котараците ще се оценява от Анна Рудакова (Русия), Бевърли Елиан (Румъния) и Алина Ингор (България).

Котките се оценяват заедно по време на ринга без значение от тяхната порода, цвят, клас и пол, като съдията награждава от първо до десето място.

Допуснати до състезанието са както възрастни котки, така и малки котенца. Те се мерят сили в отделни категории. В предстоящата надпревара ще могат да участват и питомци, които все още не разполагат със сертификат за родословие.

Техните собственици ще могат да се сдобият с експериментално родословие, в което котката им ще бъде вписана като първо поколение.

Разбира се, това ще се случи, чак след като специалистите преценят доколко котката има характеристиките на дадената порода.

Събитието ще се проведе в на 11-ти и 12-ти юли от 11.00 до 20.00 часа. В края на всяка изложба ще се състои и Best in Show-дефиле на писаните, които са били избрани предварително през деня от съдиите.

Официалното връчване на Купа на Балканите ще се състои от 19.00 часа през втория изложбен ден.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати