Игрива коала стана оператор

Коала

Клипче с коала, решила да се изяви като оператор, предизвика голям фурор сред потребителите на социалните мрежи. Видеото, споделено в Интернет, показва как любопитното двуутробно животно се качва на преграда зад камерата и поема контрола над техническия уред, сякаш за да помогне на професионалистите.

Забавното действие е заснето в австралийски резерват в Нов Южен Уелс. От клипчето се вижда, че любопиткото не просто измества телевизионния екип, но много смело с отработени движения започва да натиска различните копчета на камерата, съобщава вестник Мирър.

Похитената от коалата камера принадлежи на специалистите от Ен Би Ен. Всъщност истината е, че палавникът успява да се добере до апарата, докато телевизионният екип се е отдал на почивка недалеч от устройството.

В този ден специалистите се намирали в австралийския резерват, за да направят малко снимки. Изглежда любопитното животинче само е чакало хората да се разсеят, за да пробва своите технически познания.

Видеото с колата е качено на профила на резервата в социалните мрежи. То за нула време се превръща тотален хит и печели одобрението на хиляди любителите на животните.

И въпреки че действията на коалата, наречена Майли, са повече от впечатляващи за мнозина, служителите на резервата не са чак толкова силно изненадани, тъй като са добре запознати с животното и неговите пакости.

Коалите са едни наистина много интересни животни. Тяхното поведение представлява голям интерес не само за почитателите на пухкави животни, но и за самите учени. Тези двуутробни растителноядни животни обитават дърветата в Австралия и се явяват единственият съхранил се представител на семейство Коали.

Срещат се по източното крайбрежие на континента. Тези пакостници не пият вода и се хранят с листа от евкалипт. Коалата често бива сравнява с мечка, но всъщност двете животни се различават коренно.

Разликите между двата вида се изразяват не само в начина на хранене и местообитание, а и в темперамента. Коалите са далеч по-любопитни и любвеобилни от мечките.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати