Разследват убийство на котка във Велики Преслав

01.07.2015
Котка

Убийство на котка, извършено от възрастен мъж, ще бъде разследвано. 74-годишен жител на Велики Преслав е причинил смъртта на животното по особено жесток начин, информират от пресцентъра на ОД на МВР-Шумен.

В момента органите на реда във Велики Преслав работят по изясняване на подробности по случая. Сигналът за чудовищното злодеяние е подаден през вчерашния ден в дежурната част.

За случилото се сигнализирали съседи на възрастния мъж. След като органите са били уведомени, е стартирано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325Б ал. 2 т. 2 във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс.

Безпричинното убийство на животни вече се наказва с парична глоба и дори с лишаване от свобода. Припомняме, че преди по-малко от година друг жител на община Велики Преслав получи присъда заради убийството на котка.

Заради жестокост към гръбначно животно, както и заради едро хулиганство 21-годишният Евгени И. беше казан да излежи една година в затвора.

Трагичната и изключително грозна случка се е разиграла в началото на месец март 2014 година в малкото село Имренчево. Евгени И. обитавал една и съща къща с вуйчо си Марин Маринов.

Двамата мъже никак не се разбирали и често се карали. На 10-ти март миналата година Маринов и членовете на семейството му тъкмо се готвели да си лягат, когато внезапно дочули шум от човешки стъпки, както и звуци от удари.

Впоследствие станало ясно, че шумът е причинен от Евгени, който с предмет, наподобяващ кол, налагал силно по главата домашния любимец на Маринови, докато той издъхне.

След това агресивният племенник грабнал безжизненото тяло на умъртвеното животно, отворил врата на стаята, където лежал вуйчо му, и го замерил със собствената му убита котка.

Когато разпознал домашния си питомец, Маринов се шокирал. Той отишъл при кмета на Имренчево и от кабинета му сигнализирал в полицията за случилото се.

Минути след това Маринов бил нападнат от племенника си и на мястото пристигнали полицаи, върху които Евгени също се нахвърлил, преди да бъде задържан.

Рейтинг

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати