miau.bg»Статии»Живини»Американски град се перчи с мост за катерички

Американски град се перчи с мост за катерички

Мост за катерици
Снимка: avi

Лонгвю е град, намиращ се в окръг Каулиц, щата Вашингтон, САЩ. Той се разполага на 6 метра надморска височина и заема площ от 36.5 квадратни метра. Има население от над 80 500 души. В града могат да се видят най-различни забележителности, които присъстват и в много други населени места, но от доста време Лонгвю може да се похвали с едно съоръжение, което определено е рядкост.

Американският град предлага удобства не само за своето население, но и за представителите на животинския свят, които го обитават. Преди половин век в многолюдния град е издигнат мост за катерици, наречен Нъти Нероус /The Nutty Narrows Bridge/, който да накара животните да се чувстват по-уютно.

Авторите на идеята се надяват, че благодарение на простичкото и същевременно иновативно решение катериците могат да се абстрахират от развиващата се цивилизация, която застрашава техния хабитат.

Факт е, че и на други места има мостове за катерици, но те са изградени просто от въже, опънато между дървета. Мостът Нъти Нероус обаче ги превъзхожда със своя дизайн, той по-нищо не отстъпва на истинските, големи мостове, които служат на хората.

Благодарение на Нъти Нероус малките симпатични бозайници могат да се предвижват необезпокоявани от коли, автобуси и мотори между офис сградата на Парк Плаза и градския парк, където те обожават да прекарват времето си.

катерици

Преди мостът да бъде построен, на катеричките им се е налагало да пресичат улицата, за да стигат до Плаза, където ги очаквали лакомства, оставени от добронамерени хора. Докато препускали към храната обаче, те често пъти ставали жертва на движещите се превозни средства. Сега този проблем е решен и животните ще могат да щъкат спокойно в района.

Необичайното съоръжение за катерици е изградено със съдействието на шефа на Плаза. То направено през 1963 година. Изработено е от алуминий и се простира на височина от двадесет метра.

С течение на времето Нъти Нероус става много популярен, поради което в града биват построени още няколко такива моста. Неговото значение за населеното място е толкова голямо, че той попада дори в списъка с исторически места на Лонгвю.

Рейтинг

5 0
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати