Подивял слон рани две деца в Индия

Подивял слон рани две деца в Индия

Разярен и доста агресивен слон изплаши до смърт жители на Индия и ги накара да напуснат жилищата си. В края на изминалата седмица семейства от Катва и Мангалкоте избягаха от населените места и потърсиха спасение от разбеснелия се гигант, който в изблика си на ярост рани две местни хлапета, предават информационни агенции.

Първият малчуган, който бил ранен от слона, е на дванадесет години. Момчето тичало зад животното, когато изведнъж то се спряло и нападнало подрастващия. Внезапно нищо неподозиращото момче се озовало във въздуха, а миг по-късно и на земята.

Когато падал 12-годишният, вече бил в безсъзнание. Малко след това същият враждебен слон се разгневява още повече и напада друго дете, което е само на три годинки. Мъникът също бива хвърлен от слона във въздуха. Според първоначалната информация детето се отървало само с леки наранявания и уплаха.

Инцидентите със слонове в Индия не са никак рядко явление. Преди няколко години изплашен слон прояви агресия към поклонници в храм в южните части на страната. Неприятната случка станала малко преди 6-годишното животно да вземе участие в религиозна процесия.

Слонът се изплашил от шума на отваряща се врата, както и от бърборещата тълпа. Тогава внезапно се разбеснял и ранил двама души. За щастие разлютилият се бозайник е успокоен и укротен много скоро и не е успял да нарани други хора нито да причини щети върху сградата на храма.

Индия е дом на почти половината от шестдесет хиляди азиатски слонове в света, някои от тях са опитомени, а други живеят свободно в горите, където се хранят с листа, треви, стебла, плодове и др.

Там тези огромни бозайници са застрашени от изчезване и по тази причина са под закрила. Освен в Индия азиатският слон се среща още в Непал, Бутан, Бангладеш, Мианмар, Лаос, Тайланд, Виетнам, Камбоджа, Малайзия, Шри Ланка и Индонезия.

Възрастните слонове могат да достигнат дължина от 6.5 метра и тегло от 5 тона. Тези гиганти могат да развиват скорост от тридесет километра в час. От хилядолетия слоновете в Индия са верни помощници на хората, когато обаче се ядосат, тежкотоварните животни могат да нападнат дори водачите си.

Рейтинг

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати