Спецакция спаси петли от кървави боеве в Испания

Петел
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Сцена за незаконен бой с петли в Испания беше открита и разрушена от гражданската гвардия и общинските служители, съобщават испански власти.

Незаконният ринг за съревнования между петли се намирал в нещо като склад в град Сан Фернандо де Енарес. След като органите на реда проникнали в базата в началото на месец юни тази година, те арестували трима души, имащи връзка с организираното на незаконни боеве с пернати, на които се правят залагания.

Когато нахлули в помещението освен на ринг за боеве, полицейските служители се натъкнали и на десетки петли. Органите на реда иззели тридесет и две бойни птици, като осем от тях имали по тялото си сериозни рани. При други пет животни положението било наистина потресаващо се наложило да бъдат подложени на евтаназия.

Запознати със случая допускат, че залозите по време на тези незаконни гладиаторски боеве с петли са стартират от десет евро, но при по-драматично протичане на турнирите могат да достигнат и до четири хиляди евро.

Всъщност Испания не е единствената държава, в която се организират незаконни боеве между петли. Кървави игри от този тип се провеждат и САЩ. Припомняме, че през февруари 2014 година повече от три хиляди птици бяха спасени от изява в гладиаторски турнири в Ню Йорк, след провеждане на поредната спасителна акция на органите на реда.

По време на полицейския удар са арестувани девет души, като срещу тях са повдигнати обвинения. Според властите по време на операцията, известна като Сърдити птици /Angry Birds/, е разобличена най-мащабната мрежа за боеве с петли в историята на Съединените американски щати. Спасителни акции на петли са проведени едновременно в Бруклин, Куинс и Ълстър.

След разбирането на престъпната схема става ясно, че публиката на жестоките среднощни боеве на животни е заплащала такса за вход, както и за място за сядане в тайни сутерени. Отделно се правели и залози, чиято стойност може да достигне до десет хиляди долара. По време на операция Сърдити птици освен на птици органите на реда са се натъкнали още на изкуствени нокти за петлите и спринцовки за допинг.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати