Котка, заклещена в диван, прекара 64 дни без храна и вода

Котки

Твърдението, че котките имат девет живота, изглежда не е никак случайно. Историята помни какви ли не случки с писани, оцеляващи при изключително екстремни ситуации. Наскоро поредната история за невероятно издръжлива писана за пореден път доказа, че тези животинчета могат да оцелеят дори в най-лошите условия на живот.

Един смел представител на семейство Котки успя да оживее, след като престоя над два месеца без храна и вода, заклещен в диван, и дори пропътува около шест хиляди километра с различни превозни средства, предава вестник Метро.

За изумителната история разказват собствениците на котето Музи Кимбърли и Джес Челф. Всичко започнало, когато двойката решила да се премести от жилището си в Ел Пасо, Тексас, в нов дом във Феърбанкс, Аляска, намиращ се на разстояние от близо шест хиляди километра.

Семейството започнало да опакова малко по-малко дрехите, мебелите и останалия си багаж, когато забелязало, че нещо липсва. Незнайно как 2-годишната им котка Музи се била изпарила. Джес и Кимбърли дълго време търсели писаната, но след като така и не я намерили, решили, че Музи е избягал.

Въпреки тъгата по изгубения домашен любимец семейството все пак се преместило в новия си дом в Феърбанкс, Аляска. Животът там вървял нормално, когато след два месеца се случило нещо невероятно, което Джес и Кимбърли няма да забравят никога.

64 дни след стягането на багажа в старата къща, се появил камион, който да достави опакованите вещи в новия дом на семейството. Служителите тъкмо сваляли от превозното средство дивана на Джес и Кимбърли, когато от него се чуло ужасяващ животински звук. Съпрузите разопаковали незабавно дивана и когато го отворили, вътре намерили заклещеното и обезводнено изгубено коте Музи.

Двойката веднага откарала домашния си любимец при специалист, който да установи неговото здравословно състояние. Тъй като котката не била никак добре, се наложило да претърпи операция. Заради чернодробното увреждане, което е получило, животното трябва се захранва няколко седмици с тръбички.

Все пак състоянието му се подобрява и според лекарите съвсем скоро Музи ще се възстанови от преживяното. Докато е било заклещено в дивана, котето е пътувало с лодка, влак и камион.

Рейтинг

5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати