Най-неочакваните и трогателни приятелства между животни

Куче и котка

От малки ни учат как някои животински видове, не само че не могат да се сприятеляват, но дори са и врагове. Оказва се обаче, че светът е прекалено чудновато място, където могат да се породят най-неочакваните дружби между добичета. Вижте няколко от тях, които няма как да не ви разчувстват.

Както знаем от притчите и приказките, вълкът и магарето обикновено не са първи приятели. Въпреки това случка от Албания ни показва, че тези две животни могат да бъдат нещо повече от хищник и жертва. Жители от селце, намиращо се в северните части на страната, хванали вълк и го пуснали в клетка.

Един ден те решили да пуснат при него магаре, което вече не вършело работа на своите собственици. Когато двете животни се озовават едно до друго обаче, не се случва зрелището, на което хората се надяват. Вълкът не само не напада немощното магаре, но дори го приема за свой приятел и двете заживяват заедно.

Не по-малко затрогваща е и историята на патенцето Денис и лабрадорът Фред. След като лисица изяжда майката на беззащитното малко пате, то остава съвсем само. Пернатото също е можело да се озове в лапите на гладния хищник, но за негов късмет тогава съдбата му се усмихва и Денис е спасен от лабрадора Фред и неговия стопанин.

Сега Денис и Фред, не са просто съквартиранти, а най-добри приятели. Собственикът на Фред разказва, че това не е първият път, в който песът му се привързва към друго животинче. По-рано той решил да поеме грижите и над еленче.

Малко по-забавна е историята на кокошката, превърнала се в бавачка на няколко невръстни кученца. Младо семейство решава да приюти кокошка в жилището си. Птицата не просто се адаптирала бързо към новата среда, но дори привикнала към семейното куче и неговите малки кутрета. Още по-удивителното е, че когато майка на палетата се разхожда, кокошката заема нейните функции и ляга върху бебетата, за да ги топли.

Кокошка и кученце

Много интересна е историята на дивото прасе Мани и кучето Кенди. Малкото прасенце било открито полуживо в полето от собствениците на джак ръсел териера Кенди. След като стопаните на кучето прибрали Мани, мъничето веднага се сприятелило с другия палавник, който семейството отглеждало у дома.

Още по-невероятно е и приятелството между совата Шрек и кучето Торк. Песът осиновил птичето, още докато той самият бил малко пале. По това време совата била отделена от майка си, тъй като нейните собственици се притеснявали, че тя може да нападне малкото.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати