Куче спаси живота на сляпата си стопанка

Куче спаси живота на сляпата си стопанка

Трогателна сцена се разигра в САЩ. Куче-водач изложи живота си на опасност, за да спаси този на любимата си стопанка. Животното се е хвърлило пред училищен автобус в Брустър, щата Ню Йорк, който можел да убие незрящата му собственичка. Въпреки усилията на песа жената все пак е пострадала, но кучето останало до нея до идването на спешните служби, съобщават американски медии.

Драматичната случка станала в началото на тази седмица в селището Брустър, което се разполага на около сто километра северно от американския град Ню Йорк. Главният герой в нея е грижовното и смело куче Фиго, което е от породата Голдън ретривър. То се опитало да спаси живота на стопанката си Одри Стоун от преминаващ училищен автобус.

Според очевидци водачът на превозното средство не успял да види навреме пресичащата жена и нейното куче. Тогава животното се хвърлило пред автобуса, за да предпази сляпата си стопанка. Благодарение на саможертвата му Одри се отървала с по-леки наранявания.

Кучето е поело по-голямата част от удара. То е спасило живота на собственичката си. А след инцидента не искаше да я остави, коментират от местната полиция.

За инцидента разказва още един очевидец - Пол Шварц, който има бензиностанция близо до мястото на произшествието. Той се втурнал да окаже помощ на пострадалата 62-годишна жена. Пол обяснява, че кучето-водач стояло плътно до жената и махало с опашка. Жената, от своя страна, била много притеснена за домашния си любимец. Пол и останалите присъстващи обаче я уверили, че кучето е живо и е добре.

След инцидента Фиго позволил спокойно да бъде привързан счупения му крак, но все пак се опитвал да стои максимално близо до своята господарка. Фиго не е бил допуснат в линейката, която е откарала Одри, но пък е закаран с друга кола при ветеринар. Той е опериран и му е поставена шина на пострадалия крак.

В следствие на инцидента стопанката има счупени глезен, ребра, и лакът. Тя е наранила и главата си. Сега Одри и Фиго се възстановяват от злополуката. Шофьорът на автобуса пък е получил призовка заради неспазеното предимство на пешеходката.

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати