miau.bg»Статии»Живини»Камион с 2200 прасенца се обърна в САЩ

Камион с 2200 прасенца се обърна в САЩ

Прасенца

Куриозен инцидент се случи на магистрала в САЩ. Товарен камион, превозващ 2200 прасенца, се обърна близо до град Зийния, щата Охайо. За нещастие част от животинките не успяха да оцелеят, а тези, които останаха живи, се разтичаха във всички посоки и създадоха доста работа за властите, съобщават западни медии.

Неприятната случка станала около 19.00 часа местно време в понеделник. Както се движел по магистралата, камионът се преобърнал. Освен хилядите малки прасенца в превозното средство пътувал водачът на автомобила и още един човек. Има данни, че пътникът е пострадал, но нараняванията му не са сериозни.

В продължение на часове редица полицаи и пожарникари търсеха усилено изплашените животни из буйната растителност край пътя, за да могат да ги приберат. Видео клип, публикуван в Интернет, показва точно как е извършена процедурата по залавянето на малките бегълци.

Огнеборци и полицаи формираха своеобразна жива верига, за да спипат разбягалите се прасенца и да ги натоварят на друг камион, който все пак да ги превози до крайната точка, към която първоначално беше поело обърналото се превозно средство. Прасенцата, видимо изплашени от катастрофата, се опитваха да намерят убежище в близките храсти и тези от тях, които се оказаха по-бързи, офейкаха.

Мисията на местните власти не беше никак лесна, имайки предвид драматичното квичене на всички изплашени прасенца, което пронизваше склоновете не местността. Преследването на животинчетата наистина се оказа трудоемко и продължи до късно вечерта.

За жалост, между триста и четиристотин малки прасенца са загинали. Други 1.500 са били спасени от полицаи и пожарникари. Останалите все още продължават да са в неизвестност.

Според първоначалната информация до инцидента се стигнало, след като водачът на товарния камион изгубил контрол над автомобила, след което машината се преобърнала. Все още не е ясно каква е причината за произшествието. Има съмнения, че шофьорът може да е употребил алкохол. За момента обаче те не са доказани. По случая продължава да се работи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати