Лъвица уби туристка по време на фотосафари

Лъвица

Драматичен инцидент се разигра в резервата Lion Park край Йохансбург, Република Южна Африка. Независимо от сериозните предупреждения от служителите на резервата 22-годишна американска туристка участва във фотосафари със спуснати странични стъкла на автомобила си, при което беше измъкната от лъвица през прозореца на колата и умъртвена, съобщава Fourways Review.

Неприятната случка станала на обяд. Младата американка пътувала с автомобил из резервата в компанията на мъж. При предвижването си обаче двамата не се съобразили с предупреждението, че прозорците на превозното средство трябва да са добре затворени.

Внезапно женски лъв изскочил и хванал жената, след което я измъкнал извън автомобила и започнал да я влачи. Жената е починала от раните си още в резервата, въпреки че е бил извикан спешно медицински екип, който да я реанимира.

Мъжът, който е пътувал с нея, също е пострадал, тъй като е направил опит да помогне на приятелката си. Заради раните си той е транспортиран до здравен център в Йоханесбург.

След кървавия инцидент с посетителите опасната лъвица е поставена в заграждения. Предполага се, че двамата туристи са пътували с отворени прозорци, тъй като са се опитвали да направят възможно най-качествени снимки. От резервата обаче са категорични, че туристите трябва да са знаели за опасността.

Сафари

Сложили сме на много места табели, които предупреждават туристите, че трябва да пътуват из парка само със затворени прозорци на колите. Освен това раздаваме брошури с такава информация на всички посетители, идващи в парка, обяснява оперативният мениджър на Lion Park Скот Симпсън.

По думите на Симпсън това не е често срещано явление. Въпреки това запознати алармират и за други подобни инциденти, станали наскоро тук. В началото на пролетта туристът от Австралия Брендън Смит е влязъл в болница, след като е бил нападнат и ухапан от лъв в резервата Lion Park.

Австралиецът дошъл в парка заедно с приятелите си. Те също пътували в автомобил с отворен прозорец и звярът се възползвал от това. Лъвът пъхнал главата си в колата и захапал Смит.

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати