miau.bg»Статии»Живини»Пак тровят кучета и котки в столицата

Пак тровят кучета и котки в столицата

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
2k729
Улични кучета
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

За пореден път жителите на столицата сигнализираха за случаи с отровени кучета и котки в София. Най-вероятно животните са станали жертва на смъртоносни примамки, заложени от злонамерени лица в квартал Гоце Делчев, съобщи ВсекиденКом.

Живущите във въпросния столичен комплекс споделят в социалните мрежи, че са се натъкнали на трупове на животни около улиците Деян Белишки, Луи Айер, ул. 406 и детските площадки. Оказва се, че жертви на отравянето са станали не само бездомните кучета и котки, но и домашните любимци.

Във връзка със случаите се предупреждават стопаните на домашни животни да не разхождат своите питомци в споменатите райони и да не им позволяват да поглъщат храни от улицата. Родителите на малки деца също трябва да са предпазливи.

Умишленото тровене на животни не е рядка практика в столицата. Припомняме, че в началото на миналата година в квартал Лозенец бяха намерени 7-8 умъртвени кучета.

В района бяха събрани още три чувала с умрели гълъби. При оглед на зоната специалисти се натъкнаха на отровна кайма и токсична риба, очевидно поставена от безскрупулни хора, желаещи да намалят популацията на бездомни кучета и котки.

И тогава отровата беше разпръсната на детска площадка, което като нищо можеше да застраши живота на малчуганите, играещи си на нея. По това време столичанин сигнализира в Четвърто РУП, че домашното му куче е починало, малко след като е било разходено в района на детска площадка на булевард Джеймс Баучер.

Няколко случая с отравяне на кучето е имало и през 2013 година, като някои от тях бяха в зоната на стадион Славия. Експерти обясняват, че куче може да бъде умъртвено с всичко, с което може и човек. Потенциални отрови остават сънотворните, метиловият алкохол, антифризът и др.

Специалистите разказват още, че софиянци си служат с какви ли не отровни вещества, за да се отърват най-вече от уличните кучета. Факт е обаче, че при подобни акции много често загиват и домашни палета, тъй като те са по-доверчиви. Голяма остава и заплахата за малчугани, които по време на игра също биха могли да се докоснат до опасната отрова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати