Ура! Вече има сладолед за кучета

22.05.2015
Кучета

Всеки, който желае да изненада кучето си и да му поднесе нещо вкусно и различно, вече може да го направи срещу скромната сума от 1.5 евро. Става дума за сладолед, за който дори се твърди, че е 100 % естествен. На този етап лакомството за четириногите се предлага единствено в Рио де Жанейро, Бразилия.

Сладоледът се казва Еулато и е дело на трима предприемачи. Господата са на възраст около 30 години и са направили сладоледа с два вкуса. Собствениците на кучета могат да избират дали да купят на любимеца си леден десерт с вкус на ябълка и банан с канела или пък да се спрат на манго.

Изобретателите са измислили и интересен начин да предлагат уникалния си продукт – той се продава на ретровелосипед, който стои в близост до кучешка градинка. Петте бразилски реала, които се равняват на евро и половина, са нищожна сума за човек, който обича кучето си и иска да го направи щастливо или пък да го поощри, смятат собствениците на четириноги.

Ветеринари, които са провели изследвания на новото изкушения за домашните любимци, уверяват, че в него няма нищо опасно. Сладоледът е адаптиран към храносмилателната система на кучетата и собствениците им нямат никаква причина да се тревожат, допълват специалистите.

Непрекъснато се измислят различни изобретения, които да улесняват живота на кучетата и техните стопани. В началото на тази година компанията Моторола изобрети нов вид нашийник, към който има микрофон. По този начин стопаните могат да общуват със своите кучета, а името на новото изобретение е Scout 5000.

Нашийникът може да излъчва и видео – по този начин ще се вижда в реално време какво правят кучетата. Освен това изобретението проследява къде се намират любимците и какво е моментното им здравословно състояние по броя на техните стъпки.

От компанията гарантират, че кучетата не могат да го махнат сами и да го сдъвчат. Освен това споделят, че Scout 5000 е водоустойчив. Всеки американец, който иска да купи подобна каишка на кучето си, трябва да плати 199 щатски долара. Очаква се нашийникът да излезе на американския пазар през месец юни.

4.7
Общо 3 гласували
5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати