miau.bg»Статии»Живини»Гладен тюлен се опита да задигне риба

Гладен тюлен се опита да задигне риба

Тюлен
Универсална четка за косми за прахосмукачка
Практичен аксесоар за вашия дом:
Универсална четка за косми за прахосмукачка
26.00 лв.
Виж ››

Гладен тюлен в щата Орегон, САЩ, се опита да задигне риба и да се нахрани – това се случило в магазин, който се намира в град Чарлстън. Тюленът опитал да се измъкне от басейна, в който се намира.

След това се промъква до магазина и хвърля поглед на оставена на земята пазарска чанта. Всичко това е заснето от охранителната камера на магазина. За съжаление на гладния тюлен, кражбата не се е състояла, тъй като в торбата, която си е набелязал, открива единствено плодове.

След този неосъществен опит за кражба, тюленчето се връща обратно в басейна, вижда се на камерата. Историята се е случила на пазар за риба и търговците на това място смятат, че тюленът е забелязал как всички хора, които влизат там, излизат с риба в ръце. Това вероятно го е подтикнало да провери дали няма да има нещо и за него, обясняват продавачите на риба.

И докато тюленът в Орегон не е успял да похапне нещо от пазарската чанта на рибния пазар, друг един тюлен решава да нахрани оператор. Случвало ви се е да гледате с интересен научно-популярни филми, в които има заснети най-различни животни. Някои от тях са безобидни, дружелюбни и безкрайно забавни, други, обаче за истински опасни.

Замислете се колко рискована работа е всъщност това да заснемеш животното в точния момент, за да можеш да го покажеш след това – да уловиш нещо интересно и вълнуващо.

Фотограф от Нешънъл джиографик (National Geographic) изпада в една такава доста опасна и от друга страна забавна ситуация във водите на Арктика.

Фотографът е снимал леопардов тюлен, но животното вероятно възприема мъжа като заплаха и го напада. Вследствие на това, фотографът е невредим, но тюленът поглъща камерата му. След това леопардовият тюлен решава, че човекът е слаб и безпомощен и започва да го храни с пингвини.

Останалата част от екипа успява да заснеме необичайната случка, а самият фотограф споделя, че определено се е стреснал, когато е видял морския обитател да се приближава право към него. От Нешънъл джиографик напомнят, че леопардовият тюлен е хищник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest