Забраниха снимките със санбернари в Швейцарски курорт

Санбернар
Прибираща се каишка за кучета 6в1-34%
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
50.00 лв.
33.00 лв.
Виж ››

Пет швейцарски санбернара излязоха в неочаквана пенсия, след като известният швейцарски ски курорт Цермат забрани на туристи да се снимат с известните спасителни кучета. Животните били атракцията на курорта и туристите, които идвали на мястото да карат ски, често се снимали с тях.

Това налагало санбернарите да стоят дълго време навън на студа, докато всички желаещи да се снимат с тях се изредят. В министерството на земеделието на алпийската страна постъпил сигнал, че кучетата са държани в лоши условия, което и довело до решението на ръководството на курорта да ги изпрати в заслужена пенсия.

Сигналът е даден от швейцарската природозащитна организация PSA. Техен представител установил след проверка, че санбернарите не се разхождат достатъчно, а собствениците им не ги хранят, нито им дават вода, докато течели техните фотосесии с туристите.

Информационният сайт Луксо съобщава, че животните живеели също така в изключително лоши условия. Те обитавали полусрутени бараки, което противоречи на швейцарския закон за защита на животните.

Решението за съдбата на животните дошло от предложение на PSA. Кучета ще бъдат осиновени след принудителното им пенсиониране от самата организация. Съдбата на санбернарите, оповестена от медиите, развълнува Швейцария и природолюбители от цялата страна предложиха да поемат грижите за кучетата, които са пострадали най-тежко от продължителната си работа на открито.

Към момента PSA, които се грижат за всички кучета от курорта, смятат да поверят грижите за част от тях на намиращ се край курортното селище манастир.

В Швейцария законите за защита на животните са меко казано сурови. Те дори са определяни за най-строгите на Стария континент. Например социални животни като папагалчетата в алпийската страна трябва да бъдат отглеждани по двойки, а собствениците на починали рибки не могат просто да ги пуснат в тоалетната. Те трябва да бъдат извадени от аквариума и стопаните им да се погрижат за тях по установен ред.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати