Риалити звезди убиха и изядоха рядък вид крокодил

Крокодил

Реалити шоуто Ди Айлънд с водещ известния оцеляващ в дивата природа Едуард Майкъл Грилс си навлече гнева на природозащитниците от цял свят, след като четирима от участниците в него убиха и изядоха рядък вид крокодил.

В шоуто, излъчвано по американския Ченъл 4, участват две групи, като едната е съставена само от мъже, а другата само от жени. Групите се опитват да оцеляват в дивата природа без удобствата на цивилизацията.

Продукцията се снима на няколко острова в Тихия океан. Участниците са разпръснати на тях, като със себе си са взели единствено дрехите на гърба си и нож на колана си.

Именно поради суровите условия, в които са поставени, четирима от участниците нападнали и изяли изключително редкия и застрашен от изчезване американски крокодил. Учените смятат, че от вида му са оцелели малко повече от 10 хиляди броя.

Въпреки инцидента продуцентите на шоуто не се посвениха да излъчат кървавите кадри в ефир. Това предизвика силна реакция от редица екоорганизации и обикновени зрители. Вече има заведени няколко дела срещу продуцентите на реалити формата.

Преди да бъде показана серията с инцидента, от телевизията се извиниха за посегателството над гигантското влечуго, защитено от американските закони, обявявайки убийството му за трагична грешка.

Това е голяма и трагична грешка. Преди заснемане на епизодите направихме консултация с експерти. Искахме да установим какви видове животни живеят на острова. Никой не е и предполагал, че там живеят американски крокодили, казаха от ръководството на Ченъл 4 пред вестник Сън. Според изданието островитяните мислели, че животното е било кайман, а не крокодил.

Каналът е осведомил Американската национална агенция по околната среда за инцидента и очаква нейната оценка и евентуална санкция по въпроса.

Американският остромуцунест крокодил е един от четирите вида крокодили на американския континент. Счита се, че се дели на 3 подвида - централноамерикански, карибски и венецуелски. Разпространен е в Централна и Южна Америка и Антилските острови, а също и на п-в Флорида в САЩ. Популацията на остромуцунестия крокодил значително намалява през последните години заради бракониерството и унищожаване на местообитанията на тези влечуги.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати