miau.bg»Статии»Живини»Французи изтезаваха куока - глобиха ги 4000 долара

Французи изтезаваха куока - глобиха ги 4000 долара

Куока

Французи бяха глобени по 4000 долара, тъй като са изтезавали дребното австралийско двуутробно куока. Двамата младежи – Жан Батрикиян, който е на 18 години и приятелят му - Тибо Валет на 24 години, били на почивка на остров Ротнъм.

Те качили в интернет клип как се опитват да горят животното с подпалена струя на дезодорант – за щастие мъничкото животно, което е сред най-застрашените видове на планетата, не е пострадало.

Садистичният клип можеше да вкара младежите в затвора – най-тежкото наказание за подобно издевателство над животно предвижда до пет години затвор и глоба от 50 хиляди долара. Австралийският съд, обаче, решава, че подобна присъда би била прекалена, с оглед на това, че малкото животинче не е пострадало.

Обяснението на французите за безумната им постъпка е, че не желаели да навредят на куоката, а просто да я изплашат. Куоката е животно, което представлява нещо средно между кенгуру, заек и катерица – животното достига до големина колкото домашна котка.

Малкото животинче се храни с растения. Двуутробното е изключително дружелюбно и не изпитва никакъв страх от хората – това е и основната причина куоките да са забранени за отглеждане в домашни условия. В момента една от най-големите мании в Австралия е селфи именно с мъничкото кенгуру.

Животно Куока

В Шотландия пък куче успяло да подкара трактор – ловкият любимец успял да изведе возилото до магистрала М74. Това, разбира се, предизвикало огромно задръстване, пише вестник „Метро“. В социалната мрежа Туитър има снимка на животното, която е публикувана от пътната полиция в Шотландия.

Очевидци на случилото се разказват, че кучето непрекъснато сменяло пътните платна – цялата случка приличала на сцена от анимационен филм. Макар че историята звучи повече като шега, отколкото като реално събитие, от пътната полиция уверяват, че това е съвсем истинска случка.

След известно преследване, кучето-тракторист отбило от пътя, където било свалено от селскостопанската машина. За щастие при този инцидент няма пострадали хора и животни.

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати