Делфин албинос променя цвета си, когато е тъжен

Розов Делфин

Уникален делфин, заловен преди около година в залива на Тайджи, Япония, може да променя цвета си, в зависимост от настроението си. Морският бозайник е хамелеон и кожата му се промяна от бяло до розово в зависимост със ситуацията, в която е попаднал.

За разлика от събратята си, които са сиви, необикновеният делфин е чисто бял. Това обаче се променя, когато животното се ядоса или срамува. Морският бозайник в момента живее в музея за китове в Япония.

Той е главната атракция там поради необикновените си способности. Гости от цялата страна на изгряващото слънце идват да видят как животното става розово, когато излезе на сцената в делфинариума, засрамено от многобройните си почитатели.

Необикновената способност на делфина се дължи на почти прозрачната му бяла тънка кожа. Това позволява на кръвоносните съдове да са почти видими и да предизвикват промяна в цвета на кожата в зависимост от емоционалното състояние. Бозайникът е способен да се изчервява подобно на хората.

В момента в Япония тече кампания на няколко организации, които съдят музея за китове. Недоволството на активистите е предизвикано от отказа на ръководството на делфинариума да предаде албиноса за изследване и регулярна проверка на здравословното му състояние.

Делфинът е заловен от японски рибари при ежегодната касапница, наречена традиция, която живеещите в източна Япония жители организират в залива Тайджи. Там всяка година по време на сезонния лов на делфини близо 300 от редките морски бозайници намират смъртта си.

Делфинът албинос щял да последва съдбата им, но поради необикновения си външен вид бил продаден от рибар на музея на китовете. Специалисти твърдят, че естествената среда на животното е много по-опасна заради невъзможността му да се слива със заобикалящия го свят като останалите делфини. Така че оставането му в делфинариума е препоръчително независимо от няколкото кампании за освобождаването му.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати