miau.bg»Статии»Живини»Най-големият заек в света

Най-големият заек в света

Заек Дариус
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Най-големият заек в света според Книгата за рекордите на Гинес се казва Дариус. Той живее в градчето Бромсгроув, Великобритания. Пухкавата животинка тежи забележителните 22 килограма и е дълга повече от 1.20 метра.

Дариус има обаче сериозен конкурент за титлата великан сред зайците. Това е неговият син Джеф. Наследникът почти е застигнал прочутия си баща по големина и тегло.

Двамата живеят във ферма за зайци в покрайнините на английското градче Броумсгроув. Тяхната собственичка - 63-годишната Анет Едуардс, разказва за Дейли Майл, че прехраната им струва по 5000 паунда годишно.

Гигантите успяват да се справят с по 2000 моркова и 700 ябълки на година. Към менюто им се прибавя специална храна за зайци и по една бала сено седмично.

Собственичката е убедена, че Джеф ще успее да надмине по големина баща си и ще вземе титлата за най-голям заек в света. Наследникът има все още приблизително шест месеца да расте, тъй като не е достигнал пълна зрялост.

Пред репортери тя разказва, че Дариус е голям, но Джеф е огромен в сравнение с него като се вземе предвид, че той е още бебе.

Най-големия заек

Очаквах да стане голям, но никога не съм си представяла, че ще достигне такива размери, казва още Ан и добавя: Въпреки че и двамата са огромни, те са най-добрите приятели животни, които човек може да има. И двамата са много спокойни и обичащи човешката компания и внимание. Джеф наистина е наследил освен големината и благия характер на татко си.

Дариус е от породата континентални гигантски зайци. Те са една от най-големите и най-старите породи. Първите документални записи за тях са още от средата на 16 век.

Повечето континентални гиганти са произлезли от още по-древната фламандска великанска порода, която произхожда от Гент, Белгия. Смята се, че фламандските гиганти са създадени от разплод на големи екземпляри зайци, като целта са били кожите и повечето месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest