Най-шумната котка в света си търси стопанин

Най-шумната котка

Дългокосместата 12-годишна котка Блуи е смятана за най-шумната котка в света, съобщава вестник Дейли експрес. Тъй като мъркането на писаната може да бъде сравнено със звука, който издава влак от метрото, Блуи не може да си намери стопанин.

В момента котката е в приюта в Кеймбридж, Великобритания Блу крос – озовала се е там, след като последният ѝ стопанин е постъпил в дом за стари хора, обясняват от приюта за животни.

След като била занесена в приюта, персоналът изпаднал в истински шок – някой от работещите там посегнал към котката, за да я погали и тя започнала да издава особен звук. От дома определят звуците като оглушително кучешко ръмжене, но това всъщност се оказало обикновеното мъркане на писаната.

След отминаването на първоначалния шок от персонала решили да проверят колко шумна е котката всъщност. Те установили, че звукът, който котката издава, е 93 децибела, което е почти 4 пъти по-силен звук от обичайния за котка.

Настоящият рекордьор за най-силно мъркане, който е вписан в Книгата на рекордите на Гинес, е Смоуки, но неговото официално постижение е далеч под възможностите на писаната Блуи – 67.7 децибела. Рекордът е записан в книгата през месец март 2011 година.

Говорител на Книгата на рекордите на Гинес твърди, че са сериозно заинтересовани от таланта на Блуи и с удоволствие биха разгледали нейната кандидатура, ако собственикът ѝ реши да я предложи.

Проблемът е там, че заради силното мъркане на Блуи никой не иска да си я прибере у дома, обяснява Клер Томас, която работи в приюта за животни.

Оказва се, че опасенията на хората са основателни – специалисти смятат, че, ако човек се изложи на продължителни нива на шум над 90 децибела, това може сериозно да увреди слуха му. От дома обясняват, че повечето котки, които са в приюта, не могат да спят заради необичайното мъркане на своята посестрима.

Блуи мъркала в почти всякакви ситуации – когато си играе, ако някой се приближи към нея, когато се храни. Специалистите са установили, че котката е и малко глуха. Въпреки това, те са убедени, че който и да реши да си я вземе у дома, ще бъде истински щастлив, защото писаната е много любвеобилна и е чудесна компания.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати