Обвиниха войнствен котарак, агресирал на кокер шпаньол

Котарак

Талисманът на средновековната катедрала в град Уелс, Югозападна Англия - рижавият котарак Луис, наскоро е обвинен от местни медии, че напада и тормози кучета, предава Агенция Франс Прес.

Котаракът живее в църковния храм от десет години, а в момента Луис е на 17. В началото той е взет в катедралата, за да лови мишките. Няма да е пресилено, ако се каже, че Луис се е превърнал в нещо като икона за това място.

Котаракът е станал толкова популярен, че дори е персонаж на книгаКатедралният котарак Луи. Репутацията на Луис обаче е доста пострадала напоследък – има оплаквания от жители на града, според които 17-годишният всеобщ любимец не само помага, гонейки мишки. Според информациите Луис нападал и кучетата.

Едната от потърпевшите – Манди Стоун-Оутън, споделя пред медии, че котаракът е полудив – нарича го дори опасен. Дамата твърди, че Луис е скочил на нейното куче – кокер шпаньола Мили. Котаракът се нахвърлил на кучето на пазарния площад, който се намирал близо до катедралата.

Кучето и неговият собственик са избягали от мястото, но попаднали в канавка. В резултат на това (освен факта, че и кучето, и дамата са се изцапали) собственичката Манди споделя, че си е обелила коляното, лакътя и че си е ударила дланта.

Според Манди котаракът е бил изключително агресивен – тя дори го сравнява с агресията, която би проявил лъв, който скача на друго животно в джунглата.

До катедралата се намира и сувенирен магазин, в който се продават най-различни стоки, върху които стои ликът на Луис. Продавачката от сувенирния магазин Деби Шепърд разказва, че в деня на нападението е видяла котаракът да спи съвсем спокойно до входа на магазина.

По време на инцидента котаракът се е разхождал и Деби твърди, че е чула съскане. Излязла навън и е видяла Луис, който се разхождал.

Според данни има още две нападения, които са дело на рижави котки и които са се случили в същия район. От катедралата не смятат, че в този инцидент е замесен техният котарак, тъй като той никога не е проявявал каквато и да било агресивност.

По улиците в град Уелс има и други рижави котки освен Луис, поясняват от църковния храм и изразяват надежда, че Манди и Мили скоро ще се възстановят от инцидента.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати