Съд забрани на куче да лае в Хърватска

Куче

Хърватска е първата страна в Европа, която забрани на куче да лае. Съдебните власти на град Пула са излязли с решение, съгласно което на кучето Медо от хърватското село Перой не се разрешава да издава каквито и да е било силни звуци между 20 и 8 часа. За този куриоз съобщават световните информационни агенции.

До първата по рода си съдебна забрана се стигнало, след като съседка на стопаните на Медо е подала жалба към съответните институции заради лая на кучето. След заседание съдиите постановили, че притежателите на тригодишния Медо са длъжни да заплатят 1 400 евро глоба, ако любимецът им продължава да тормози с гласа си живеещата наблизо.

Според показанията на съседката кучето лаело непрекъснато, с което застрашава здравословното ѝ състояние. В същото време стопанинът на Медо (Антон Симунович) защитил четириногия си приятел, посочвайки, че няма нищо притеснително в лая на кучето, и както всяко друго, то лае, когато види котка, непознат и пр.

Неговите показания обаче засега не вършат работа. Днес Медо е принуден да седи затворен между 20 ч. и 8 часа сутринта. Това според Асошиейтед Прес е първото куче в страната, на което не е позлволено да лае.

Правата на животното впоследствие бяха защитени от над 30 хиляди души в социалната мрежа.

Все още делото за лая му не е приключило. Предстои окончателното произнасяне на съда.

Информационните агенции съобщиха и за друг нетрадиционен случай. Оказва се, че има и крадци с добри сърца, които хранят кучето на жертвите си. Това се е случило на семейство от щата Охайо, САЩ.

След като злосторникът влязъл в дома им, той си сготвил спагети Болонезе, с които нахранил и домашния им любимец. След като приключил с яденето, крадецът продължил с кафе и цигара. От къщата след неканеният гост липсвали DVD плеър, видео конзола и опаковки с упойващи лекарства.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Вяра
Вяра
13.03.2015 16:35
Горкото :(
0
0