Щатски фермери отглеждат прасета с вкус на уиски

Прасета

Необичайно животновъдство се практикува в американския щат Айова. По настояване на ръководството на местната фабрика за ръжено уиски е стартирало отглеждане на прасета, чието месо има вкус на уиски, съобщиха американски медии.

В проекта участват двадесет и пет животни, родени преди около четири месеца. Тяхното дневно меню е специално, тъй като то включва ферментирали зърна от ръж. По този начин продуктите от тяхното месо ще имат специфичен вкус като този на алкохола.

Кийт Керкоф, който е съосновател на Templeton Rye Distillery, споделя, че намира новото хрумване за изключително добро, защото според него има много хора, които обичаят да пийват уиски, докато хапват любимото си свинско.

Той е убеден, че месото, което ще предлагат на купувачите, няма да се нуждае от голяма реклама, тъй като дистрибутори на месо подпалили телефоните на фирмата още в самото начало на проекта. Иначе самата идея се родила по време запиване, в което няма нищо учудващо.

Айова обаче не е единственото място в света, където се отглеждат екзотични прасета. Само преди броени месеци група изследователи от китайския Аграрен университет създадоха светещи в зелено прасета.

Те успели да получат този ефект, след като въвели в свински ембриони флуоресцентен протеин, изолиран от ДНК на медузи. Така на бял свят се появиха и светещите животни.

Свинско месо

По-рано миналата година в южната ни съседка Турция бяха създадени и първите по рода си светещи в тъмното зайци. След това те се захвана със задачата да създадат светещи агнета, каквито всъщност успяха да отгледат все пак уругвайските им колеги. Тези животни са флуоресцентни под ултравиолетова светлина.

И въпреки че за някои хора подобни експерименти изглеждат чудовищни, учените се оправдават, че тези изследвания ще помогнат за откриването на лекове против много заболявания. Смята се, че ако се намери начин за добавяне на необходими гени в човешкото тяло, ще могат да се преборят различни генетични болести.

Според д-р Стефан Mоисуади, който работи като биолог в Университета Mаноа, необичайният лечебен метод ще бъде ефикасен за пациенти, болни от хемофилия.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати