miau.bg»Статии»Живини»Жена намери изчезналата си котка след 14 години

Жена намери изчезналата си котка след 14 години

Жена намери коткат си
Снимка: pixabay.com
Прибираща се каишка за кучета 6в1
Страхотен аксесоар за вашето куче:
Прибираща се каишка за кучета 6в1
40.00 лв.
Виж ››

Домашните любимци могат да са наистина верни приятели на човека, които се превръщат в част от семейството. Съвсем нормално е човек да се грижи за тях, давайки им не само качествена храна, а и водейки ги на редовни профилактични прегледи при ветеринар. За съжаление, няма как да се предвиди всяка опасност, която може да възникне пред сладките пухести приятели, колкото и да се опитваме да ги предпазим.

Именно така се случва и с любимката на 51-годишната Манди Прайър, чиято котка решава да скочи през отворения прозорец в банята. Съвсем естествено семейството на Манди започва да търси изчезналата котка навсякъде, а също така публикуват обява за изчезването на четириногия им приятел. Въпреки старанието им, търсенето не дава никакъв резултат и стопаните се примиряват със загубата на своя домашен любимец.

След време семейството на Прайър се мести в Англия, а стопанката съвсем естествено спира да търси котката си, мислейки си че вече никога няма да я види. Надеждата за откриването на любимеца угасва с всеки изминал ден и въпреки болката от загубата на пухестия другар, Манди свиква да живее с тази мисъл.

Тази година обаче се случва истинско чудо, когато Манди разглежда снимките на различни изгубени животни, които били публикувани в социалната мрежа Фейсбук и се натъква на снимка на своята любима котка Таз.

Оказва се, че тя била открита близо до къщата, където преди е живяла Прайър със семейството си. Съседите я видели и решили да я хранят няколко години, докато един ден жител на града вижда котката случайно и това, че е болна. Той решава да я заведе до една от благотворителните организации и така снимката на котката Таз попада в социалните мрежи. Оказва се, че животното е било силно дехидратирано и е имало устна инфекция, тъй като зъбите му били изгнили. Така Манди се натъква случайно на снимка на изгубената си преди години котка.

Намерена котка

Таз бе успешно излекувана и вече отново е със стопанката си Прайър. Котката спи по много часове, защото вече е доста възрастна, въпреки че заедно с това Манди споделя, че част от навиците на животното са си останали въпреки годините раздяла.

Наскоро имаше и друг подобен случай, когато изчезналата котка Декстър се връща при стопаните си в град Ланкашър след цели 11 години раздяла.

Вижте още: Как да открием изгубената си котка

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати