Miau.bg»Статии»Живини»Честит Ден на домашните любимци!

Честит Ден на домашните любимци!

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
2k44

На 20-ти февруари любителите на животни в САЩ отбелязват Национален ден на домашните любимци. Този празник е насочен върху отделянето на повече любов, внимание и грижи. Денят предразполага към това да поглезим повече нашия домашен приятел.

Много от домакинствата в САЩ, а и не само, имат по един домашен любимец, като в това число не влизат само кучета и котки, а също така чинчили, зайчета, хамстери, аквариумни рибки, папагали, игуани, порчета, костенурки и др.

Въпреки че кучетата и котките са най-разпространените домашни любимци, има много хора, които предпочитат дискретната компания на други животински видове.

Как да прекарате Деня на домашните любимци? Използвайте празника, за да поглезите своя приятел с вкусно лакомство, играйте любимите си игри, упражнете кучешки команди. Всяко взаимодействие с вашия домашен любимец ще е полезен за него и за вас. Изследванията показват, че общуването с животните намалява кръвното налягане, лекува депресия и ни помага да преборим самотата.

Ако пък нямате животно, винаги може да разгледате снимките на симпатични домашни любимци в горната галерия и да се заредите с приятни емоции.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати