Пухкави мини крави са новият тренд сред домашните любимци

Мини крави

Знаете ли, че както има мини зайчета, мини хамстери, мини прасенца и мини кученца, така съществуват и мини крави. Техният размер не е толкова малък, че да ги разнасяте в чантичка, но в сравнение с рогатите си роднини са изключително дребнички. Една мини крава е с размер на голямо куче.

Отглеждането им не изисква специални грижи по-различни от тези, от които се нуждаят големите им събратя. Предимството им е, че им трябва по-малко пространство за отглеждане и по-малко храна.

Дори някои семейства, които отглеждат такава крава в Америка, споделят, че вече не се нуждаят от косачка за трева, защото кравичката върши тази работа.

Мини кравите са страхотни за домашни любимци за отглеждане заедно с деца. Поради спокойния си характер животните лесно свикват с малчуганите, също така обичат да бъдат галени и сресвани, а малкият им размер ги превръща в перфектен избор за гледане в средно-обширен двор.

Според стопани в Колорадо това е един от най-добрите начини да научите детето си на отговорност, докато се грижи за пухкавия си приятел на двора. Семейства споделят, че кравичката им има характер подобен на куче - обича игрите и активно показва привързаност и лоялност към стопаните си. Също така добичето може да се води на повод с углавник или нашийник и да се извежда на разходка.

Малките преживни съществуват във всички възможни цветове и дължини на косъма. В Америка наскоро стана модерно кравичките да се къпят с шампоан и да се сушат със сешоар, което ги превръща в огромни пухкави топки.

Въпреки че основно са разпространени в Америка, малките крави бързо завладяват сърцата на много хора по целия свят. Не са придирчиви за климат и могат да живеят и в българските сезонни условия. С надежда очакваме появата на мини кравите като разпространени любимци и тук.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати