Куче роди цели 21 кученца

Куче роди цели 21 кученца
Снимка: SWNS.COM

За майчината любов на кучетата сме чували, но едно куче успя да счупи всички рекорди, след като даде живот не на дузина, а на почти две дузини сладки палета.

Мери Джейн, която е мелез между датски док и американски булдог, е родила по естествен начин 21 малки, съобщава гордата собственичка Джоан Хайн.

Първоначално собствениците на Мери Джейн били подготвени за шест или осем кученца, но с наближаването на термина ветеринарът ги предупредил, че има вероятност броят на кученцата, които ще се родят, да надвишава тази бройка.

Нищо не предвещавало обаче, че броят на кученцата ще е толкова голям.

След като преминал първоначалния шок на собствениците на кучката, пред тях възникнал още един въпрос - дали постижението на Мери Джейн има аналог - т.е. Има ли друго куче, което да е родило толкова много кученца наведнъж.

Справка с книгата на рекордите на Гинес показва, че най-много кученца наведнъж е родила неаполитанският мастиф Тиа, която обаче не ги е родила по естествен начин, а с помощта на секцио.

Въпреки усилията на собствениците на Мери Джейн шест от родените от нея кученца починали и сега тя има да се грижи за останалите 15 палета.

Кучето, което роди цели 21 кученца
Снимка: SWNS.COM

В помощ на майката героиня е неотлъчно нейната стопанка Джоан, която толкова много се радва на кученцата, че дори спи в кухнята, където е настанено голямото семейство.

А майката героиня има нужда от цялата помощ на света, защото малките наследници имат нужда от хранене на всеки два часа.

В грижите за палетата помагат и останалите членове на семейството на Джоан - в храненето се включват баща ѝ Стив, брат ѝ Мат и дори нейният приятел Лиъм.

Едно от големите предизвикателства пред стопаните на многолюдното семейство е да намерят дом за всяко от оцелелите кутрета. Засега с грижовни родители са се сдобили само две от кученцата, които в скоро време ще замитат в Ротердам.

Стопаните на Мери Джейн са взели тежкото решение да я кастрират, защото се опасяват, че при евентуална повторна бременност броят на кученцата може да е дори по-голям.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати