Как да избираме аромати, които не са тествани върху животни

Куче и котка

Почти всички хора обичат животните. Дори и тези, които не са им най-големите фенове обаче, не искат страдание и болка за тях. Въпреки че много специалисти признават нуждата от тестване на животни за медицински цели, повечето потребители вече не искат козметиката им да участва в този процес.

Много организации квалифицират тоалетна вода и парфюма като подходящи, ако абсолютно никакви опити върху животни не са правени по време на която и да е част от процеса на разработване и производство. Ако искате да използвате само марки, които 100% следват правилото да не прилагат жестокост, важно е да се отбележи, че някои фирми участват в тестване на животни за някои продукти, а за други не. Затова проучете внимателно.

Вече над 1100 компании са въвели постоянна забрана за тестване на козметика върху животни. Въпреки че това е стъпка в правилната посока за защитниците на правата на животните, понастоящем няма закони, които да регулират етикетирането на продукти без жестокост. Малко вероятно е дадена компания да сложи фалшив етикет „не е тестван върху животни“ на своите продукти, но наистина нищо не им пречи да го направят.

Аромат на парфюм

Съвет: Направете проучване преди да закупите страхотния аромат, който толкова харесвате или друг вид козметика - може да се изненадате как е произведен.

Доста е лесно да разберете дали уханието ви е приятелски настроено към животните или не. Първо, свържете се с телефоните на компанията или електронната поща, ако има определен парфюм, който обожавате, но сте загрижени. Свържете се с отдела за обслужване на клиенти на въпросната компания и ги попитайте веднага относно практиките за тестване на животни. Ако откриете, че фирмата прави тестове върху животни, можете да се възползвате от възможността да подадете официална жалба.

Пръскане с парфюм

Неправителствените организации вече стартираха няколко ресурса, за да се уверят, че купувачите знаят кои продукти и компании имат правилното отношение към животните. Също така има и приложение, което можете да се изтегли на телефона и така лесно да се намери козметика от брандове, които не проявяват жестокост.

Има цяла индустрия от вегански аромати, които забраняват включването на всякакви животински съставки. Тъй като циветата (секрети от дупето на цивета, дива котка, открита в Африка) и мускусът (масло, извлечено от гениталиите на мъжкия мускусен елен) са забранени като естествени съставки в ароматите, повечето компании са избрали да ги заменят със синтетични, т.е. алтернативи, създадени в лаборатория. Въпреки това, други вещества, като животински мазнини и масла, пчелни продукти (като мед) често са включени в парфюмите, така че не забравяйте да прочетете етикета, ако се опитвате да поддържате козметиката си строго веган.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати