Крадци връщат котарак, защото не могат да го изхранят

Мейн Куун

Котаракът Купидон от породата мейн куун и стопанката му Стефани Фрей, гостували при майката на Стефани, когато започва нашата история.

Докато котаракът се разхождал следобед на двора на австрийското градче Ландскрон, нищо неподозиращ какво го очаква, крадци решават да го откраднат. Те обаче не съобразили, че взимайки котка от породата мейн куун, си навличат огромна отговорност.

В момента, в който стопанката му разбрала, че Купидон липсва, веднага съобщила в полицията. От там започват издирване на Купидон. Но те все още не знаели, че проблемът ще се реши сам.

Крадците, вероятно привлечени от породистата котка, предполагали, че ще могат да я продадат и да спечелят пари. Реално се оказва, че Купидон им е причинил само загуби.

Котките от породата мейн куун са огромни спрямо другите породи котки, а Купидон е бил доста едър и тежък представител на породата си. Някои от тях достигат 10 кг и 1 метър дължина. Според експерти възрастен котарак мейн куун изяжда 3-4 пъти повече храна от обикновен котарак.

Изглежда това е пречупило крадците, защото след 2 седмици Стефани се прибира вкъщи, а Купидон я чакал на дивана. Тя не може да скрие учудването си и според нея основна причина за връщането му е именно неспособността на крадците да изхранят такъв голям звяр.

Връщането било планувано и котаракът бил подхвърлен през прозореца директно в дома на Стефани, който бил на 9 километра от дома на майка ѝ. Похитителите изчакали тя да излезе да изхвърли боклука, за да извършат операцията за връщане на котката. Адресът разбрали от медальончето на Купидон, което било на врата му.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати