Неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци

Неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци

Ако имате пухкав домашен любимец, със сигурност бихте направили всичко възможно, за да го предпазите от заобикалящите го опасности. По всяка вероятност домът ви е пълен с храна, лекарства и почистващи препарати, за които повечето хора дори не подозират, че са отровни за животните.

Вижте 7 неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци, и ги скрийте веднага!

Тесто за хляб

Неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци

Въпреки че някои остатъци от храна са безопасно лакомство за вашето куче, тестото за хляб не е едно от тях. То може да набъбне в стомаха им, което ще прекъсне кръвоснабдяването и може да се наложи хирургическа намеса. Плюс това маята ферментира, което може да доведе до припадъци или дихателна недостатъчност.

Лилиум

Силно се надяваме това да не е любимото ви цвете. Лилиумите могат да причинят бъбречна недостатъчност и проблеми със сърдечния ритъм при котките. В крайни случаи, те са способни да доведат до смърт както при кучетата, така и при котките. Други отровни растения, които собствениците на домашни любимци трябва да избягват, са азалиите, имелите и филодендронът.

Лекарства

Неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци

Болкоуспокояващите, противогрипните препарати, витамините и дори мехлемите и кремовете трябва да се държат на недостъпни за животните места. Въпреки че са създадени с цел, за да помогнат нашето здраве, те са отровни за домашните любимци.

Остатъци от кости

Пилешкото крилце в чинията ви може да ви изглежда като щедър начин да покажете на вашия домашен любимец колко много го обичате. Ако костта се счупи обаче, вашето куче може да се задави и да се стигне до тежки последици.

Шоколад

Неща у дома, които могат да са токсични за домашни любимци

Колкото и вкусно лакомство да е шоколадът за нас, хората, най-вероятно вече сте наясно, че той е отровен както за котките, така и за кучетата.

Конци за зъби

Материалът, от който са направени конците за зъби, е лесен за поглъщане и когато това се случи, той става супер опасен за вашия домашен любимец. Може да причини чревен блокаж или задушаване.

Тютюн

Ако пушите редовно, дръжте кутията с цигари далече от обсега на котките и кучетата. Поглъщането на никотин може да доведе до повръщане, тремор, колапс и дори смърт при животните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати