miau.bg»Статии»Живини»След 12 години! Жена намери изгубеното си куче

След 12 години! Жена намери изгубеното си куче

Фокстериер
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Сигурно сте си мечтали да посетите слънчевият град Маями, да се насладите на красивите му плажове и да попиете оживлението сред населението, характерно за този немалък град.

Това, за което ще ви разкажем тук обаче, не се случва в Маями, а в по-малко известния град Бока Ратън (може да го срещнете и като Бока Ратон), намиращ се също в щат Флорида, на около 70 км от Маями.

Част от окръг Палм Бийч, той остава доста по-незабележим за окото на туриста, но всъщност се явява един от най-богатите райони на щата. Именно в Бока Ратън се е разиграла затрогващата история за изгубено куче, която ще ви разкажем.

В края на февруари 2008 г. местна жителка загубва четирикракия си домашен любимец, куче от порода фокстериер, носещо гордото име Херцогиня. По това време Херцогинята, собственост на Катрин Странг, е била едва на 2 години. Колкото и да я издирва стопанката, не успява да я намери, и губи всякаква надежда, че някога отново ще я види. Годините минавали, а от изгубеното куче нямало никаква следа.

През есента на 2019 г, когато вече били изминали близо 12 години от изчезването на Херцогинята, се случило чудо. От приют за животни, намиращ се в Питсбърг, Пенсилвания, се обадили на Катрин Странг, че Херцогинята се е озовала в него.

Разпознали я по чипа, който задължително трябва да бъде поставен на домашните кучета в Щатите. Няма да ви караме да се взирате в картата на САЩ, за да разберете на какво разстояние се намира Питсбърг от Бока Ратън - на около 1600 км!

Само си представете колко километри е изминала Херцогинята, която е вече на 14 години. Според собственичката ѝ е напълно възможно да се е качила на някакво превозно средство, защото обожавала да пътува.

На Катрин Странг ѝ било съобщено, че кучето е намерено в изоставена барака и било във видимо окаяно състояние.

Оставено е в приюта от съвестни граждани, а благодарение на вградения чип Херцогинята вече се намира при собственичката си, която е толкова щастлива, че още не може да повярва на късмета си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати