Котка се завърна у дома след 5-годишно пси-пътешествие

Котка се завърна у дома след 5-годишно пси-пътешествие

На много стопани на котки се е случвало да изгубят своя домашен любимец. Тази хипотетична възможност е кошмарът на почти всеки собственик на мъркащ питомец. Има обаче щастливци, които са дочаквали завръщането на своето коте. Понякога това се е случвало след много години. Тези истории са почти легендарни, но са истински и дават надежда на всеки стопанин, очакващ да прегърне отново своят изгубен малък приятел.

Една от щастливките е собственичката на котето Рокси. То изчезва преди 5 години след посещение при ветеринар. Стопанката предприема всички обичайни процедури при такъв развой на нещата: издирване, пускане на обяви, но от изчезналия домашен любимец няма следа.

Минават цели пет години, през което време стопанката на Рокси сменя местожителството си и създава свое семейство.

Съвсем неочаквано в градината на жителка на същото населено място, където са живели Рокси и нейната стопанка, се появява котка, която изглежда изтощена и е пълна с бълхи. Освен това е агресивна и отхвърля близостта на хората. Постепенно младото момиче успява да установи контакт с нея, храни я и дава лекарства против бълхи. Най-накрая завежда котето на ветеринар и попада в същия кабинет, който Рокси е посещавала със стопанката си, преди да изчезне. По имплантирания чип лекарят открива някогашната стопанка на котето, която смята, че връщането му след 5-годишно отсъствие е цяло чудо.

На какво се дължи чудото на завръщането на Рокси?

Невероятното събитие се дължи на една уникална способност, която имат представителите на котешкото царство. Те знаят как да намерят пътя към дома си. Тази способност е известна като пси-пътешествие. Дължи се способността на котките да преценяват правилно пътя на слънцето и това им помага да се ориентират в пространството.

Котка - пси-пътешествие

Друго предположение е, че те имат нещо, което действа като компас, вграден в мозъка им. Това са мозъчни клетки, чувствителни към магнити.

Не на последно място, стоят отличните навигационни качества на изящните създания, които ги правят добри пътешественици. Известни са и с перфектните си обонятелни способности, които също им дават добри шансове за правилна ориентация.

Според някои специалисти котките и техните стопани са свързани на енергийно ниво и между тях тече постоянен енергиен обмен.

Кое от всички тези качества е помогнало на Рокси да се прибере след 5-годишно скитане у дома е трудно да се разбере. Може би сборът от всички комплексни качества на този вид животни е помогнало пътят на Рокси към дома да се окаже верен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати