Рибари спасиха бебе делфин и получиха благодарности от неговата майка!

Делфини

Животните са изключително интелигентни и си приличат с хората по редица признаци. Те също се борят да защитят и осигурят прехраната на своето семейство. Общуват помежду си, а често и с хората или поне с онези, които искат да ги разберат. Проявяват същите качества като нас.

Обичат, закрилят близките си, нападат, щом някои се опита да ги нарани. Някои го правят по-свирепо, други ни позволяват да стане свидетели на начин им на живот и да ги опознаем. Някои са по-склонни да се адаптират към човешката среда на живот от други, но в крайна сметка всички участват в борбата за оцеляване.

Напоследък все по-често ставаме свидетели на чести прояви на милосърдие от страна на хора към животни и по-точно към морски обитатели. Изненадващо бе, че те не остават безразлични, а намират начин да поздравят и благодарят за сторената добрина. И отново да докажат теорията, че животните ни разбират по-добре, отколкото предполагаме.

Скорошна случва показва точно това, този път става дума за делфини. Мястото е Неапол, Италия, близо до остров Прочида, където група рибари решили да ловят риба, да си починат и да се полюбуват на прекрасната гледка. В техните мрежи, обаче, не се хванала обикновена дребна риба, а бебе делфинче. Хората решават да му помагат да се освободи и получават няколко минути щастие в знак на благодарност.

След като го освобождават, щастлив от факта, делфинът започва радостно да подскача над водата. Рибарите му се наслаждават и го аплодират с бурни овации. По-впечатляващото обаче тепърва предстои. Не след дълго майката на бебето решава да се отблагодари на рибарите, подарявайки им истински спектакъл от красиви скокове и гмуркания. Хората са впечатлени от гледката и искрено се радват на семейството.

Делфините са изключително умни и интелигентни бозайници. Обикновено са страшно любвеобилни и жизнерадостни. Срещат се и по нашето Черноморие. Плуват на плитко, не се спускат в дълбоките части. Движат се на малки или по-големи групи. Социални животни са и позволяват на хората да общуват, плуват и да се забавляват с тях, стига и те да бъдат добронамерени, разбира се.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати