Как кучетата влияят на здравето на хората

Как кучетата влияят на здравето на хората

Кучето не е просто забавен приятел, то е много повече. Ето как грижите за вашия сладък домашен любимец могат да се отразят положително върху здравето ви.

1. Влияят на настроението – 15 минути игра с вашето съкровище може да подобри и най-лошия ден. Кучетата знаят как да върнат усмивката на лицето ви.

2. Съдейства за добрата ви физическа активност – докато го разхождате, играете си с него, скачате, бягате, забавлявате, всъщност се грижите и за собствената си форма. Ставате по-активни, по-енергични и по-щастливи. Освен това благодарение на интензивната активност костите и ставите стават по-здрави и издръжливи.

3. Верен приятел – който ще ви изслуша и ще ви дари с безусловна любов. Винаги когато ви е тежко, кучето ще ви утеши. Всъщност, терапевтите дори имат практика, при която помагат на пациентите си чрез кучетата. Хората с по-сериозни заболявания разкриват душата си единствено пред тях.

Как кучетата влияят на здравето на хората

4. Предупреждават за припадък – може би не знаете, но кучето усеща кога човек е на път да припадне. Не е ясно как – дали надушват нещо или виждат промените в тялото. Ако човек припадне, те правят всичко възможно да извикат помощ или лягат до стопанина си.

5. Предпазват от алергии – доказано е, че дете, пораснало с куче вкъщи, не развива алергии в бъдеще.

6. Помагат при стрес и депресия – кучетата съдействат за освобождаване хормона на щастието. Облекчават депресивни състояния и помагат на своите стопани да се справят с тежки емоционални състояния.

7. Надушват промените в кръвната захар – косматият любимец ще сигнализира за рязък спад или повишаване на кръвната захар.

Как кучетата влияят на здравето на хората

8. Облекчават болките в гърба – нужно е просто да се облегнете на тях. Гушнете любимия си приятел, за да се почувствате по-облекчени.

9. Щадят сърцето – кучетата предпазват сърцето от проблеми. Доказано е, че хората, които се прибират при кученце вкъщи, са по-малко склонни към стрес, депресии, високо кръвно, висок холестерол и заради всичко това – към проблеми със сърдечно-съдовата система.

10. Подсилват имунитета ви – заради факта, че се сблъскват по-често с бактерии, козина и микроби, хората с кучета са с по-силен имунитет срещу болести.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати