Животните се самопожертват, за да излекуват стопаните си

Котка

Казват, че кучето е най-добрият приятел на човека. И колкото и клиширано да звучи това твърдение, четириногите продължават да го доказват. Но всеки, който е отглеждал животни, ще ви каже, че не само палетата, се привързват към своите стопани. Котките например също се изживяват като защитници на дома и семейството.

Макар да са считани от мнозина за студени, егоистични и непокорни създания, писани обикват останалите обитатели на дома. И тяхната признателност към хората, които ги обгрижват, не остава незабелязана. А за да благодарят на своите хора, са готови да се самопожертват.

За един подобен случай разказва Лили Димкова – дъщеря на известният български лечител Петър Димков. Художничката си спомня за двойка с дете, която посещава нейния баща.

Родителите се допитват до съветите му, тъй като момчето им има бучка на гушката. Според лекарите става въпрос за туморно образувание. Изплашени и отчаяни от диагнозата, те търсят съвет от великия народен лечител, помогнал на мнозина други страдалци.

Димков предписва лечение за детето и след известно време семейството го води отново на контролен преглед, като се вижда ясно подобрение. Бучката се е стопила, а междувременно родителите на момченцето разказват нещо странно, за които сами трудно намират обяснение.

Те споделят, че имат в дома си котка, която е много близка с детето. По време на лечението животното не се отделяло от хлапето. Лежало върху гърдичките му и докосвало неговото болно място.

Котката се жертва за стопаните си

След време бучката на момчето започнала да спада, но пък подобно образувание се появило при котката. Когато семейството завело домашния си любимец на ветеринарен лекар, специалистът бил категоричен, че животното има тумор.

Според Лечителя Петър Димков това явление не е случайно. То е само поредното доказателство за благородството на животните и тяхната всеотдайност към любимите хора. А в безусловната си обич към човека те са готови дори да пожертват себе си, за да спасят него.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати